Born Sportscare sluit MINI-estafette af

Foto: © MCM Productions

Medewerkers van Born Sportscare in Geleen mogen de komende maand rijden in een nagenoeg nieuwe MINI.

Ze krijgen de auto in bruikleen via raadslid Marcel Claessens, die tijdens de in november jongstleden gehouden Limburgse Bestuurdersdag in Sittard-Geleen een maand lang rijden in deze auto gewonnen heeft.

De Limburgse Bestuurdersdag 2015 stond in het teken van Innoveren en Ondernemen. Aanwezige raadsleden, gemeentebestuurders en leden van Gedeputeerde en Provinciale Staten konden via het insturen van een op innovatie gebaseerde zin een maand rijden in de in Sittard-Geleen geproduceerde MINI winnen.

Raadslid Claessens was op die dag één van de prijswinnaars. Hij bedacht de zin: “Innoveren + ondernemen = samenwerken”. Claessens geeft de MINI aan Born Sportscare omdat het bedrijf de afgelopen jaren pionierde op het gebied van sportvoeding en veel innovatieve producten heeft ontwikkeld die dagelijks gebruikt worden door sporters in veel verschillende landen.

Op dinsdag 31 mei is de MINI Hatchback, die beschikbaar is gesteld door autodealer Keram, overgedragen aan Born Sportscare in aanwezigheid van burgemeester Cox. Dat gebeurde bij VDL Nedcar, waar de MINI gemaakt is. De auto is herkenbaar aan het opschrift: “Hier rijdt Limburgse innovatie” en de verwijzingen naar de Limburgse Bestuurdersdag en Sittard-Geleen. Eerder reed de MINI rond in Venray, Panningen, Brunssum en Meerssen.

Een groot aantal van de voormalige rijders in de MINI was bij de afsluiting van de MINI-estafette aanwezig.

Onderzoek naar innovatie

Tijdens de bijeenkomst bij VDL Nedcar presenteerde Toponderzoek uit Horst de resultaten van een onderzoek onder bijna vierhonderd Limburgse over innoveren en ondernemen. Daaruit blijkt dat een op de vier ondernemers productontwikkeling (nieuwe producten op bestaande markten) als belangrijkste middel ziet om te groeien. Gemiddeld geven de ondervraagde ondernemers zichzelf een 5,9 als het gaat om innovatie. Gebrek aan geld en gebrek aan tijd zijn de meest genoemde reden om niet te innoveren. Als ondernemers samenwerken, dan doen ze dat vooral met elkaar en in minder mate met het onderwijs en de overheid.

Op de foto: Marcel Claessens (r) overhandigt de sleutel van LBD-MINI aan Roy Slangen van Born Sportscare. 

Cookieinstellingen