Tweede bruikleenwinkel in Geleen geopend

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Deze week is in de Salmstraat de tweede bruikleenwinkel in Geleen geopend. De Bruikleenwinkel is een initiatief van leegstandsbeheerder Interveste waarbij leegstaande winkelruimtes in bruikleen worden genomen door startende ondernemers.

De tweede bruikleenwinkel richt zich op de verkoop van bloemen, planten en woonaccessoires. De ondernemer die zich afgelopen maand ook al vestigde in de eerste bruikleenwinkel (ook in de Salmstraat) vestigde is gespecialiseerd in doe-het-zelf producten en is inmiddels geopend voor het publiek.

Interveste is gespecialiseerd in het tijdelijk beheer van woningen en gebouwen en constateerde dat er behoefte was aan goedkope winkelruimte voor veelal startende ondernemers. De reguliere huurprijzen kunnen ondernemers als starter vaak niet betalen. Winkel- en pandeigenaren hebben op hun beurt continu doorlopende kosten als hun pand leeg blijft staan en dat laatste is eerder regel dan uitzondering. Leegstand is tevens nadelig voor de toeloop naar het pand en het straatbeeld.

De winkelleegstand in Geleen behoort tot de grootste van Nederland met een leegstand van bijna 30%. Interveste geeft startende ondernemers nu ook hier een kans door op bruikleenbasis winkelruimte aan te bieden. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich via de website van Interveste gratis aanmelden.

Reacties

Cookieinstellingen