Geslaagde handelsreis naar China

05 jul 2016, 15:44 Nieuws
shenzen
Afgelopen week bracht onder leiding van burgemeester Sjraar Cox een delegatie van de gemeente Sittard-Geleen, LIOF en chemiecomplex Chemelot een bezoek aan China.
Dat gebeurde op uitnodiging van investeerder Chen Yagui, die het voormalige Franse Klooster op het oude ziekenhuisterrein in Sittard heeft aangekocht en in het complex een Chinees medisch en cultureel centrum, inclusief hotelaccommodatie, gaat onderbrengen.
De delegatie bezocht de miljoenensteden Shanghai, Shenzen en Maoming en bracht daar aan vertegenwoordigers van grote Chinese bedrijven de mogelijkheden van Sittard-Geleen en Chemelot over het voetlicht. De delegatie stelde vast dat de competitieve positie, innovatieve campus en ambities zoals verwoord in de visie Chemelot 2025 door de Chinese bedrijven met interesse worden bekeken.
De bezochte bedrijven zijn in China actief in automotive, in de fijnchemie en in de petrochemie. Zij zijn onder de indruk van het aantrekkelijke business klimaat in Zuid-Limburg en de samenwerking die er bestaat tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Ook de geïntegreerde manier van werken en de opschalingsmogelijkheden op het Industrial Park, de R&D mogelijkheden en kennis op de Brightland Chemelot Campus en de stevige duurzaamheidsambities laten een gedegen indruk achter. De komende maanden gaat Chemelot onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de relatie met de Chinese bedrijven verder uit te breiden.
Naast de chemische industrie nam ook geneeskunde een prominente plaats in tijdens het bezoek van de zeskoppige delegatie uit Zuid-Limburg. Op initiatief van de investeerder in het Frans klooster in Sittard, Chen Yagui, bezocht de delegatie onder meer een ziekenhuis in Shanghai, waar zowel westerse als traditionele Chinese geneeswijze wordt beoefend.