Heeft u nog energiebesparingstips?

Foto: BMHP

De gemeente besteedde op haar website onlangs aandacht aan een initiatief van Limburgse gemeenten dat mensen moet aanzetten tot het besparen van energie.

Op de website BespaarEnergieInLimburg.nl kunnen mensen terecht voor vragen en tips over energiebesparing. Dat is natuurlijk een goed initiatief.

“Weet jij hoeveel elektriciteit en gas je gebruikt? En welke apparaten veel stroom gebruiken? Meer dan 90 procent van je energierekening gaat op aan kosten waar je zelf invloed op hebt. Als je daar goed inzicht in hebt, is het makkelijker om energie te besparen. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee,” zo valt op die site te lezen.

Deze passage triggerde een inwoner van Sittard om bovenstaande foto naar de redactie te sturen. Daarop is te zien dat alle gangen aan de achterzijde van het voormalige Bisschoppelijk College (Klees) in Sittard hel zijn verlicht. “En dat is continu het geval, dus ook midden in de nacht als er verder geen activiteiten in het gebouw zijn, ook in het weekend. Me dunkt dat er hier mogelijkheden genoeg bestaan om flink op de energierekening te besparen,” zo schrijft hij.

Het oude Kleesj is eigendom van de gemeente en wordt – in afwachting van een nieuwe bestemming – beheerd door Maximus Leegstandsbeheer. De energierekening wordt echter door de gemeente betaald. Volgens een woordvoerder van de gemeente worden er momenteel besprekingen gevoerd met de beheerder over een verlenging van het contract. “Daarin komt ook het energieverbruik ter sprake.”

“Misschien kan de gemeente ook eens kijken naar besparingsmogelijkheden op het benedendek van de parkeergarage aan de Wieër. Dat gedeelte van de garage wordt ’s nachts afgesloten, maar het licht blijft er gewoon volop branden,” aldus de inzender van de foto.

Cookieinstellingen