‘Passie’ in een etalage aan de Salmstraat in Geleen

V.l.n.r.: Wim Kallen, Lizette Colaris en Patricia de Haar
V.l.n.r.: Wim Kallen, Lizette Colaris en Patricia de Haar
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In Geleen werd zaterdag ‘Passievrucht’, de eerste gedichtenbundel van Lizette Colaris, gepresenteerd.

Dat gebeurde voor de Kunstetalage aan de Salmstraat. De Kunstetalage is een initiatief van De Domijnen, waarbij een leegstaande etalage een tijdelijke en regelmatig wisselende kunstzinnige invulling krijgt. Daarmee breng je kunst onder de aandacht van voorbijgangers, doe je iets tegen leegstand én maak je het straatbeeld een stuk aantrekkelijker.

Lizette Colaris ontving onlangs de uitnodiging om een nieuwe invulling voor de Kunstetalage te verzorgen. Zij deed dat in samenwerking met diverse ondernemers uit Sittard-Geleen (waaronder NUOVO Fashion, Guus Timmermans Mode, Banner-Man en Reitz Schoenenmode), de Academie voor Beeldende Kunsten van Zuyd Hogeschool en Patricia de Haar (mozaïekwerk). Wim Kallen en Lizette Colaris zorgden elk voor twee gedichten, die op grote banners in de etalage zijn te lezen. Als thema voor de etalage koos Lizette passie. Daarmee creëerde ze en passant een passend decor voor de presentatie van haar eerste dichtbundel.

“Ik schrijf al gedichten van kinds af aan,” zegt Lizette, in het dagelijks leven studentendecaan bij Hogeschool Zuyd in Maastricht. “Maar dit is dan eindelijk mijn eerste dichtbundel!” Op zaterdag 10 september verzorgt ze een gedichtenwandeling door Sittard, langs plekken waar dichters woonden of die door dichters werden bezongen.

Lizette schrijft overigens niet alleen poëzie. “Dit najaar komt er nog een boek uit, een thriller, geschreven in het dialect. Het verhaal speelt zich af in Sittard.”

Cookieinstellingen