TisNiks Meer EnTwurtNiks Meer

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wie over de schootsvelden van Sittard wandelt, of over de Dominicanenwal, zou kunnen denken dat de Sittardse openbare ruimte er een kunstwerk bij heeft gekregen.

Sinds een maand staat er op de hoek van het fietspad langs de gracht aan de Dominicanenwal een grote bordeauxrode stier. Voor sommigen reden om op de gemeente Sittard-Geleen te mopperen. “Welke halve gare van de gemeente heeft het nodig gevonden om hier geld aan uit te geven?” is een verzuchting die we letterlijk van een hoofdschuddende voorbijganger mochten optekenen.

Het antwoord luidt: niemand. De stier staat er sinds de feestelijkheden die op 9 en 10 juli ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van kapel TisNiksEnTwurtNiks plaatsvonden in een circustent op de schootsvelden. Het kunstwerk is daar door leden van de kapel op eigen kosten als blikvanger voor het feest neergezet.

“Die zijn we inderdaad vergeten mee te nemen toen we de tent na het feest hebben opgeruimd”, zo geven de leden van de kapel toe. “We halen hem binnenkort nog wel een keer op.”

Cookieinstellingen