Kelders ondergelopen aan Hitsberg in Obbicht

09 sep 2016, 18:04 Nieuws
hitsberg obbicht wateroverlast 1
Doordat tijdens baggerwerkzaamheden in het Julianakanaal ter hoogte van Obbicht een lek in de kanaalbodem is ontstaan heeft een aantal woningen aan Hitsberg te kampen met wateroverlast.
Door het lek is het grondwaterpeil in de omgeving van het kanaal flink gestegen. Wanneer het lek precies is ontstaan is niet bekend, wel zou het lek inmiddels gelokaliseerd en gedicht zijn. "Volgens een meneer van Rijkswaterstaat zou het grondwater bij het kanaal weer aan het zakken zijn," zo meldt een buurtbewoner.
Een aantal woningen aan het iets westelijker gelegen Hitsberg ervaart nog steeds overlast van het hoge grondwaterpeil. Daar wordt op een aantal plaatsen nog volop gepompt om het water uit de kelders te krijgen.
"We hebben behoorlijk wat schade", zo meldt een bewoner van de straat. "De plavuizen in de kelder zijn losgekomen, een aantal kasten in de kelder hebben in het water gestaan, net als de houten trap en ook de deuren hebben schade opgelopen. Verder zit er nu nogal wat vocht in de muren. We hebben nog geluk met het weer, want wanneer het zo nat zou zijn geweest als in juni was de ellende nog veel groter geweest."
hitsberg obbicht wateroverlast 2
Schijn bedriegt. Het lijkt erop dat hier iemand zijn auto aan het wassen is, maar dat is niet zo. Het water dat over de oprit loopt wordt door een pomp opgehoest om te voorkomen dat de kelder van de woning volloopt met grondwater.