Oktoberfeest blijft zich vernieuwen

Foto: Hanse Rad

Het Sittardse Oktoberfeest is inmiddels toe aan zijn twaalfde editie. Er mag dan ook best al van een traditie worden gesproken, maar desondanks weet het grootste najaarsfeest van het zuiden zich nog elk jaar te vernieuwen.

Tekst: Quant

Dit jaar introduceert het Oktoberfeest in de historische binnenstad van Sittard dan ook wederom een aantal nieuwe activiteiten.

Op vrijdagavond een Comedy Night geheel in Oktoberfeeststijl in het Brauhaus Brand, maandag Simme Saamepop, een middag voor de mensen die een extra handje hulp kunnen gebruiken, en op de woensdag een kienmiddag met Dieter!

Ook zijn de routes van de Welling Peugeot Oktoberparade en de Internationale Schutterijen en Gildenoptocht veranderd en zal de Oktoberkermis bezoek krijgen van een wereldprimeur!

Nieuwe huisstijl = nieuwe versiering

In aanloop naar het Oktoberfeest wordt de historische binnenstad van Sittard in een nieuw Oktoberfeestjasje gestoken. Bij een nieuwe huisstijl hoort namelijk ook nieuwe versiering. Vanaf eind september kleurt nieuwe ledverlichting de stad helemaal blauwwit en is de liefde voor het Oktoberfeest weer voelbaar in Sittard.

Quatsch Klub Comedy Night

Vrijdag 21 oktober, de eerste Oktoberfeestdag, heeft er een nieuwe activiteit bijgekregen. Sittard is al jaren de stad van de humor, staat bekend om haar revues en de carnaval met de optochten is landelijk bekend. Dit jaar is de grootste humorist van Nederland, Toon Hermans middels een geweldige belevingsexpo in het voormalige V&D thuisgekomen in Sittard.

Ook het Oktoberfeest 2016 wordt voorzien van een kolderieke saus middels der Quatsch Klub! Het Brauhaus Brand paviljoen zal vanaf 20:30 uur bulderen van het lachen.

De organisatie van de Comedy Nights & het Oktoberfeest hebben de handen in elkaar geslagen om een avond Comedy Night geheel in Oktoberfeeststijl te houden waar men kan eten, drinken en lachen om de verschillende comedians. Na al het lachen zal Tirol Sound ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan om er een nóg onvergetelijkere Oktoberfeestavond van te maken. De benen en buikspieren kunnen dus optimaal getraind worden tijdens Der

Quatsch Klub! tickets kunnen vanaf vrijdag 2 september om 9.00 uur gekocht worden via oktoberfeestsittard.nl en bij de reguliere voorverkoopadressen en kosten €19,50 per stuk (exclusief servicekosten).

rimpelpop-2013
Rimpelpop

Simme Saamepop

Maandag 24 oktober staat al lang gemarkeerd in de agenda van menig Rimpelpop liefhebber, maar dit jaar wordt het nóg specialer op de maandagmiddag..

Het Oktoberfeest heeft dit jaar een extra paviljoen vrijgemaakt voor de doelgroep die een extra handje hulp nodig heeft. Zo hoeven zij zich geen zorgen meer te maken over de ‘Rimpeldrukte’ om te kunnen genieten van de échte Oktoberfeestervaring.

Het Boels Rental paviljoen zal op maandagmiddag worden ingericht voor de nieuwe doelgroep.

Rimpelpop blijft traditioneel plaatsvinden in het vertrouwde Brand Weizen paviljoen!

Alle artiesten die tijdens Rimpelpop in het Brand Weizen paviljoen optreden, zullen na hun optreden vliegensvlug naar het Boels Rental paviljoen vervoerd worden, waar zij dan een optreden verzorgen voor mensen met een beperking tijdens het Simme Saamepop!

Dieter Koblenz
Dieter Koblenz

Dieters Glück Hütte

Op woensdag 26 oktober wordt de L1 Stube vtussen 14:00 en 17:00 uur omgetoverd tot Dieters Glück Hütte. Daar zijn echte Oktoberfeestprijzen te winnen, het entertainment wordt verzorgd door Dieter Koblenz én er wordt gekiend voor het goede doel. Entree is gratis!

De kienkaarten zijn te koop in de L1 Stube. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. Dus: heb jij altijd het geluk aan jouw kant staan? Wil jij het goede doel – de stichting Wens in Beweging – steunen? Ben jij gewoon op zoek naar een leuke Oktoberfeestactiviteit op de woensdagmiddag? Het maakt niet uit welke reden je hebt, elke reden is goed genoeg om een bezoek te brengen aan Dieters Glück Hütte! (Wees er op tijd bij want vol is vol.)

lysanne-in-parade
Oktoberfeestparade

Welling Oktoberfeest parade in nieuw jasje

Om de beleving van de opstelling van de parades en het inspannen van de vele paarden te koppelen aan onze Wieze, krijgen de parades dit jaar een nieuwe opstelplaats en route.

De Welling Peugeot Oktoberfeestparade op vrijdag 21 oktober begint om 19:00 uur. Opstellen parade achter het Brand Weizen paviljoen op de Odasingel. De route van de parade: Paardestraat – Markt – Limbrichterstraat – Brandstraat – Voorstad – Steenweg – Stationsstraat – Stationsdwarsstraat – Walramstraat – Plein Ligne – Haspelsestraat.

gilde
Schutterijen- en gildenoptocht

De Internationale Schutterijen- en Gildenoptocht vindt op zondag 23 oktober plaats en trekt vanaf 13:30 uur langs de volgende route: Schootsvelden/Deken Tijssenstraat – Plein Ligne – Walramstraat – Stationsstraat – Stationsdwarsstraat – Steenweg – Voorstad – Brandstraat – Limbrichterstraat – Markt – Paardestraat – Lank Getske.

Kermis
Kermis

Oktoberfeest Kermis: hoog, hoger, hoogst!

Het kloppend hart van de Oktoberfeesten in Sittard ís en blijft de kermis. Ieder jaar groeit de kermis; in attractieaantallen óf in grootte. Het thema van dit jaar is hoog, hoger, hoogst!

Wat vooral opvalt aan de Oktoberkermis is de variatie in attracties en eetzaken. Grote, kleine, enge, opzwepende, tenenkrommende en spannende attracties nemen ook dit jaar weer een plekje in op de route vanaf de Markt naar de Schootsvelden toe.

Dit jaar krijgt de Oktoberfeestkermis een primeur voor Nederland. ’s Werelds hoogste over de kop draaiende, 65 meter hoge Infinity komt naar Sittard. Naast deze unieke attractie komen ook tal van andere geweldige attracties naar de stad, zoals Pirates Adventure, de nieuwste simulatie beleving voor de hele familie. Ook kunt u, rechtstreeks van ’t Oktoberfeest in Budapest (ook daar!), het spiksplinternieuwe Hanse Rad (foto boven het artikel) van kermisfamilie Geisler (tevens een primeur voor Nederland) verwachten. Verder kun je in de Around The World, de hoogste zweefmolen van Nederland, lekker op 65 meter zwaaien zwieren boven het Oktoberfeest en zal de Tsunami je oktoberfeestzintuigen optimaal belasten. Absoluut een uitstapje in de herfstvakantie waard dus!

trachtenmodeshow-2
Trachtenmodeshow

Trachten modeshow

Kun je nu al niet wachten om in je Lederhosen of Dirndl van een biertje te genieten in dé Oktoberfeeststad? Op zondagmiddag 25 september is iedereen welkom op de Markt van Sittard om naar de modeshow van Lederhosenland te komen kijken. Tijdens deze modeshow worden de nieuwe trends geshowd door verschillende modellen. Ook zal de nieuwe Miss Oktoberfeest Sittard 2016, weliswaar nog ongekroond, haar intrede maken samen met de huidige Miss Lysanne Corstjens. De bonte stoet zal rond 15.00 uur de markt van Sittard bereiken en zullen er optredens plaats vinden van Dieter Koblenz, DJ Dirndl, Tirol Sound en Wir Sind Spitze. Dus trek de Lederhosen & Dirndl maar uit de kast en kom je opwarmen!

Cookieinstellingen