Doelgroepenvervoer Limburg gegund aan 8 Limburgse bedrijven

Foto: CC0 via Pixabay

Van de 3 Limburgse gemeenten, verenigd in de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Omnibuzz hebben er 32 het doelgroepenvervoer in Limburg voor de periode van twee jaar gegund aan acht bedrijven. Eén bedrijf krijgt twee percelen.

De gemeente Mook en Middelaar doet niet mee aan de Gemeenschappelijke Regeling. Deze gemeente heeft zich aangesloten bij de vervoersregio Nijmegen.

De gunning is het resultaat van de aanbesteding die 17 juni jongstleden is gestart. De onderstaande acht bedrijven zullen het Omnibuzz vervoer vanaf 11 december 2016 gaan uitvoeren als opvolger van de huidige Regiotaxi in Limburg.

  • C. Munckhof Taxi B.V. in de regio Westelijke Mijnstreek
  • Schreurs Personenvervoer B.V. in de regio Roermond
  • Taxi Nelissen B.V. in de regio Maastricht
  • Taxi Van Loo in de regio Heuvelland/Valkenburg/Gulpen
  • Taxi-, Touringcar- en Autoverhuurbedrijf Jac de Leeuw B.V. in de regio Venlo
  • Taxi-, Touringcar- en Autoverhuurbedrijf Jac de Leeuw B.V. in de regio Weert
  • Taxi van Dijk B.V. in de regio Venray
  • Taxi Arns B.V. in de regio Panningen/Sevenum
  • Taxiservice Zuid Limburg B.V. in de regio Parkstad

De aanbesteding had betrekking op de inkoop van het vervoer en was opgedeeld in negen percelen. De omvang van de percelen is bepaald aan de hand van de samenhang in vervoersstromen in dat gebied. Het bieden van voldoende kansen voor het regionale MKB was een van de uitgangspunten bij de aanbestedingsprocedure, die werd uitgevoerd door het Nederlands Inkoopcentrum (NIC).

Onderdelen waarop is gelet bij de gunning, zijn onder andere milieu, duurzaamheid en de manier waarop de bedrijven hun diensten willen gaan uitvoeren. In totaal hebben elf bedrijven ingeschreven.

In eerste instantie is er voor een periode van twee jaar (tot en met 31 december 2018) aanbesteed, met maximaal één jaar verlenging (4x één kwartaal). De aanbesteding loopt gelijk met de fasering van het groeimodel dat er toe moet leiden dat Omnibuzz uitgroeit tot een volwaardige gemeentelijke mobiliteitscentrale die al het doelgroepenvervoer in Limburg coördineert en plant.

Omnibuzz gaat vanaf 11 december 2016 het doelgroepenvervoer in Limburg en de daarbij behorende mobiliteitscentrale uitvoeren. Vanaf die datum verdwijnt de naam Regiotaxi.

Cookieinstellingen