Voor elk talent een rol in Sneeuwwitje en de 7

Foto: Special Arts

Op woensdag 19 oktober 2016 zijn talenten van OZOdoeikmee, Daelzicht, Pergamijn en Centrum WenG te zien in de familievoorstelling Sneeuwwitje en de 7 in Schouwburg De Domijnen in Sittard.

Het is een theaterstuk dat confronteert, verrast en verleidt tot mee doen, vol muziek, zang en dans. Het script is geschreven door Don Duyns naar een idee van theatermaker Art-Jan de Vries.

Een buitengewoon sprookje

Ruim vijftien bijzondere talenten zijn te zien in de rol van dwerg, spiegel en jager tot tovenaar en theaterjuffrouw. Ook is er een mensenbos en natuurlijk ontbreekt Sneeuwwitje niet in deze buitengewone voorstelling.

Mary-Lou de Bock speelt één van de dwergen: “Ik vind het spannend, maar het gaat wel goed. Ik vind het leuk om voor mensen te spelen. Het leukste vind ik het ’timmeren’ op het podium als dwerg en dat we altijd hard moeten werken.”

Olaf Dorring is op het podium te zien als boom: “Ik oefen heel graag, het liefst iedere dag. Je moet hele sterke armen hebben als boom, maar die heb ik wel. Want ik werk ook bij de boerderij en daar veeg ik bladeren weg.”

Regisseur en acteur Art-Jan de Vries en productie-assistent Inez Schatz van de Special Theater Road Show: “We vinden het een eer om te mogen samenwerken met al deze mensen. Het is fantastisch te zien hoe iedereen groeit.” Ook lokale organisaties, amateurkunstenaars en inwoners zijn betrokken.

Talenten tonen

Na een aantal maanden van voorbereiding, wordt de voorstelling Sneeuwwitje en de 7 op woensdag 19 oktober 2016 gespeeld in de grote zaal van Schouwburg De Domijnen in Sittard. Directeur Tine Veldhuizen van Special Arts vertelt: “Op voorhand is géén rekening gehouden met de beperkingen van mogelijke deelnemers. Het is juist de bedoeling dat de talenten en kwaliteiten die je hebt aan een breed publiek getoond worden.”

Daelzicht is blij met dit project. Manager Zorg Ymie Klooster: “Wij doen mee omdat wij het belangrijk vinden dat onze cliënten kunnen laten zien welke talenten zij bezitten, en dat zij met die talenten een echte meerwaarde bieden aan culturele activiteiten. Dat past perfect binnen onze visie. Meedoen aan de Special Theater Road Show kan op verschillende manieren: als bezoeker, vrijwilliger, vanuit een (werk)arrangement of als artiest. Zo is er voor ieder wat wils en kan ieder zijn talenten exposeren.”

Kaartverkoop

Kaarten voor Sneeuwwitje en de 7 kosten € 2,50 en zijn te reserveren via [email protected] of te koop bij

  • Gemeenschapshuis Neerbeek, Callistusplein 9, Neerbeek
  • Viva la Vida Paardestraat 4, Sittard
  • De Taveerne, Rect. Driessenstraat 2 in Heel
  • Schouwburg De Domijnen in Sittard

Zie ook

» Facebookpagina Special Theater Roadshow 
» Special Theater Road Show Magazine editie Limburg

Special Arts

Na Limburg reist de Special Theater Road Show verder door Nederland en doet in de herfst nog twee regio’s aan. De Special Theater Road Show 2016 is een initiatief van Special Arts. Deze stichting heeft tot doel: het stimuleren en vergroten van de kunst­ en cultuurparticipatie door mensen met een handicap en het ondersteunen van kunstenaars met een handicap bij het ontwikkelen van hun pure talent. Tine Veldhuizen, directeur van Special Arts: “Het is een groot project, maar daarbinnen zijn kleine, lokale en persoonlijke initiatieven enorm belangrijk en inspirerend.”

» website Special Arts

De Special Theater Road Show 2016 wordt georganiseerd door Special Arts en mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Stichting Dioraphte, NSGK, Fonds verstandelijk gehandicapten, Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Stichting SPZ, Cornelia Stichting, Ars Donandi + Russell-ter Brugge fonds, Ridderlijke Duitsche Orde, Stichting SFO, Stichting Woudsend Anno 1816, Dr. C.J. Vaillant Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Stichting, Pasman Stichting, Stichting De Boom, Hélène de Montigny, Gemeente Beek.

Cookieinstellingen