Krijgt Confucius Instituut Maastricht dependance in Sittard-Geleen?

Aanzicht vanaf Maaslandpark-Elisabeth van Barstraat
Aanzicht vanaf Maaslandpark-Elisabeth van Barstraat
Foto: AGS Architects International

Afgelopen week werd bekend dat het Chinese Confucius Instituut medio 2017 een vestiging in Maastricht wil openen.

Dit instituut is een door de Chinese overheid gefinancierde non profit organisatie waarmee men de onderlinge banden tussen China en andere landen wil versterken en waarmee men in het buitenland wil bijdragen aan de kennis van China, de Chinese taal en cultuur.

Bij het instituut kunnen zowel particulieren als bedrijven terecht voor workshops, seminars en taalcursussen. Bedrijven die op zoek zijn naar mogelijkheden om de Chinese markt te betreden kunnen er terecht voor ondersteuning en advies.

Yagui Chen, eigenaar en aandeelhouder van investeringsmaatschappij Shanghai Ao Yuan De Shang Ye Tou Zi you xian gongsi, wil het voormalige Frans Klooster in Sittard omvormen tot een Chinees cultureel centrum en gezondheidscentrum op basis van de Chinese gezondheidsleer. Het bedrijf van Chen is actief in China, Australië, Canada en Duitsland en houdt zich onder meer bezig met commercieel vastgoed, restaurants/hotels en biologische landbouw.

Daarbij streeft Chen Yagui er naar om een onderdeel van het Confucius Instituut in het complex in Sittard onder te brengen. Die mogelijkheid is nu een stuk dichterbij gekomen. Gedacht wordt daarbij aan een dependance van het instituut, die is gekoppeld aan de Chinese geneeskunst.

Chen Yagui tekende vorige week zaterdag de voorlopige koopovereenkomst van het voormalige Frans klooster tijdens een bezoek van een Chinese delegatie uit de stad Maoming aan Sittard-Geleen.

Cookieinstellingen