De handen uit de mouwen voor Zittesje Revuu Oppetied

De decorploeg van de Zittesje Revuu heeft de afgelopen dagen keihard gewerkt om schouwburg De Domijnen in gereedheid te brengen voor negen opvoeringen van ‘Oppetied’.

Daarmee is men ruim op tijd, want de prémière van de Zittesje Revuu, die om de drie jaar wordt opgevoerd, vindt aanstaande vrijdag plaats op 11 november om 20:00 uur.

De Zittesje Revuu ‘Oppetied’ is de enige productie die tot en met 27 november aanstaande in de grote zaal van de schouwburg op de planken staat. Dat heeft alles te maken met het gebruik van een gigantische draaischijf die op het podium is opgebouwd, waarop de acteurs zich moeten bewegen en ook de decorstukken worden geplaatst. Met het opbouwen en afbreken ervan is behoorlijk wat tijd gemoeid en bovendien neemt het geheel nogal wat opslagruimte in beslag. Daardoor zou het praktisch onhaalbaar zijn om tussen de voorstellingen van de revue door andere voorstellingen te laten plaatsvinden

De afgelopen weken heeft het podium, dat wordt geleend van de Nederlandse Reisopera, in de optochthal gestaan om de acteurs en de decorploeg in de gelegenheid te stellen om er mee te repeteren. Ook komende week wordt er nog volop gerepeteerd in de schouwburg aan het fijnslijpen van Oppetied. De revue staat onder regie van Nicole Schurgers-Op den Kamp en schetst de wederwaardigheden van de Sittardse familie Op de Linj door de jaargetijden heen.

Oppetied wordt op de volgende data opgevoerd: 11-12-13, 17-18-19 en 25-26-27 november. Alle voorstellingen beginnen om 20:00 uur met uitzondering van de laatste voorstelling: dat is traditioneel een matineevoorstelling die begint om 14:30 uur.

Kaarten bestellen

Entreekaarten kosten €24,50 per stuk en zijn te koop bij

  • Sigarenmagazijn Agustus van Neer (hoek Markt-Limbrichterstraat)
  • Toon winkel bij expositie Toon Thuis (pand voormalige V&D)
  • Balie schouwburg De Domijnen, Monseigneur Claessensstraat 2, Sittard
  • via internet

domijnen-podium-2

Cookieinstellingen