Zaterdag 19 november: Hét Grote Sinterklaasfeest in Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Nog even en het is weer zover. Dan brengt Sinterklaas, samen met zijn vele Pieten, zijn jaarlijks bezoek aan het centrum van Geleen.

De organisatie is ook dit jaar in handen van Centrummanagement Geleen in samenwerking met diverse Geleense verenigingen en enthousiaste vrijwilligers.

Voor het eerst sinds vele jaren vindt de intocht van de Sinterklaas niet plaats op zondag, maar op zaterdag 19 november. Vanaf 13:00 uur maakt de Sint per koets een rondje door de Geleense winkelstraten. Dit onder muzikale begeleiding van de Pietenkapel. Tussen 13:45 en 14:00 uur zal de Sint arriveren bij het speciaal ingerichte podium op de kruising Raadhuisstraat-Salmstraat.

Na een kort welkomstwoord van burgemeester Cox kunnen de kinderen uit volle borst meezingen met de bekende Sinterklaasliedjes en zullen de pieten druk doende zijn met het uitdelen van snoepgoed. Om 14:30 uur zal de Sint een tweede rondgang maken door het centrum waarna hij om 15:15 uur weer terugkeert bij het podium.

Hier heeft de Sint namelijk een verrassing voor álle kinderen! De Spikids, de allerleukste coverband die België en Nederland kent, zorgen dan voor een spectaculair muzikaal einde van ‘Hét Grote Sinterklaasfeest’. Met personages zoals Teletobie, Petra Pan en Kabouter Plof zullen zij de populairste kinderhits ten gehore brengen. Tevens is er de mogelijkheid voor de kleinste kinderen om de Sint een handje te geven en op de foto te gaan.

Zie ook:
» Facebook-pagina Geleen Centrum
» Facebook-evenement: Hét Grote Sinterklaasfeest – Geleen

Programma zaterdag 19 november

13:00 – 14:00 uur

Rondgang van de Sint en zijn Pieten door het centrum onder muzikale begeleiding van de Pietenband;

14:00 – 14:30 uur

Ontvangst van de Sint en zijn Pieten door Burgemeester Cox. Het podium staat ter hoogte van de kruising Salmstraat/Raadhuisstraat (tegenover Jeans Centre);

14:30 – 15:15 uur

Rondgang van de Sint en zijn Pieten door het centrum onder muzikale begeleiding van de Pietenband;

15:15 – 16:15 uur

Optreden van De Spikids, de allerleukste kids-coverband uit België. Podium staat ter hoogte van de kruising Salmstraat-Raadhuisstraat (tegenover Jeans Centre). Er is dan tevens de mogelijkheid om met de Sint en zijn Pieten op de foto te gaan.

banner-sint-2016kopie

Cookieinstellingen