Twee Grevenbichter dirigenten op nieuwjaarsconcert in Schinveld

Marc Bongers (l) en Jo Savelkoul
Marc Bongers (l) en Jo Savelkoul
Foto: LDVM

Op zondag 15 januari vindt in Schinveld tijdens het Nieuwjaarsconcert van de plaatselijke fanfare St. Lambertus een bijzondere ontmoeting plaats.

Tijdens één van de uit te voeren werken neemt de tweede dirigent van Harmonie Cecilia uit Grevenbicht, Jo Savelkoul, het stokje over van de vaste dirigent Marc Bongers.

Bongers is een plaatsgenoot van Savelkoul en eveneens woonachtig in het muzikale Maasdorp. Daar zaten zij ooit samen op de solo-rij van klarinettisten bij harmonie St. Cecilia.

Nog een overeenkomst: beiden zijn bezig af te studeren als dirigent, Bongers aan het conservatorium in Den Haag en Savelkoul in Maastricht. Laatstgenoemde componeerde, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van St. Cecilia een ‘Millennium-mars’. Het leek Marc Bongers een aardige geste om zijn collega uit te nodigen dit werk zelf te komen dirigeren tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert van fanfare St. Lambertus in Schinveld, waar verder werken op het programma staan van o.a. Philip Sparke en Kees Schoonenbeek.

Zondag 15 januari, 11:00 uur in zaal FaSiLa, Ter Hallen 8-10 in Schinveld. Toegang gratis.

Cookieinstellingen