Grotiuscollege Heerlen beveiligd na zelfmoord gepeste leerling

Foto: Video still

Het Grotiuscollege in Heerlen heeft veiligheidsmaatregelen getroffen na bedreigingen aan schoolmedewerkers en leerlingen.

Dit naar aanleiding van de zelfmoord van Tharukshan Selvam, een vijftienjarige scholier. De jongen zou afgelopen zondag voor de dood hebben gekozen na een groot aantal pesterijen door medeleerlingen.

In school lopen extra beveiligers rond, en de politie houdt een oogje in het zeil. De school gaat donderdag bovendien aangifte doen wegens bedreigingen aan het adres van leerlingen en medewerkers, zo werd duidelijk op een persconferentie in Heerlen van gemeente en school.

Zowel de gemeente als de school laat een onafhankelijk onderzoek instellen naar de vaak ernstige pesterijen waar de jongen met een Sri Lankaanse achtergrond het slachtoffer van zou zijn geweest.

Reactie staatssecretaris Sander Dekker

“Hartverscheurend. Er is geen ander woord voor de zelfmoord van de 15-jarige Tharukshan uit Heerlen”, reageerde staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs woensdag op zijn Facebookpagina op de zelfgekozen dood van de scholier.

Het drama doet Dekker denken aan Tim Ribberink (20) en Fleur Bloemen (15), de scholieren die eind 2012 een einde hun leven maakten na langdurige pesterijen. “Het laat eens te meer zien dat de consequenties van pesten enorm kunnen zijn. Dat we altijd waakzaam moeten blijven dat het de kop niet opsteekt. En dat we moeten blijven benadrukken dat pesten onacceptabel is”, aldus Dekker.

Bedreigingen aan het adres van de school of leerlingen, die woensdag werden geuit, noemt hij onaanvaardbaar. De staatssecretaris wenst alle betrokkenen veel sterkte.

Cookieinstellingen