Vragen over plannen voor nieuw gezondheidscentrum De Baandert

... impressie gezondheidscentrum De Baandert ...
... impressie gezondheidscentrum De Baandert ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Huisartsenpraktijk De Baandert en Fysiosittard, beiden gevestigd aan de Henri Weltersstraat in Sittard, groeien op die locatie uit hun jasje en zoeken al enige tijd naar de mogelijkheid om in de omgeving samen nieuwbouw te realiseren.

In het gewenste nieuwe onderkomen moeten behalve de huisartsenpraktijk en de fysiotherapiepraktijk ook andere disciplines een plek krijgen om meer service te kunnen bieden. Zo zouden er ook logopedisten, podotherapeuten en dermatologen een plek kunnen krijgen. Men denkt daarbij, zo bleek tijdens een door de initiatiefnemers georganiseerde inloopbijeenkomst in het gemeenschapshuis, aan een begane grond vloeroppervlakte van 1200m2 en daarop een etage van 500 tot 600m2.

De voor de initiatiefnemers gedroomde locatie van het nieuwe gezondheidscentrum is een deel van het grasveld dat wordt begrensd door de Hemelsley, Johan Dautzenbergstraat, Henric van Veldekestraat en Frans Erensstraat aan de zijde van de Hemelsley.

Omwonenden van de gekozen locatie hechten overigens sterk aan het groene hart van de wijk. Verder menen de huidige verhuurders van de panden op de Henri Weltersstraat dat de plannen ook op de huidige locatie kunnen worden verwezenlijkt. De initiatiefnemers voor het nieuwe centrum hebben daar echter een hard hoofd in.

Naar aanleiding van een inloopbijeenkomst op 25 januari, waar de plannen konden worden bekeken, stelt de SP-fractie het college van B&W een aantal vragen over de plannen voor het gezondheidscentrum. De raadsfractie wil weten of er wel beginspraak in dit proces is geweest en wijst erop dat de plannen haaks staan op de in het verleden gemaakte afspraken, zoals vervat in het bestemmingsplan, de structuurvisie en de gebiedsvisie.

De genoemde inloopbijeenkomst werd – vooruitlopend op de normale besluitvormingsprocedure – overigens georganiseerd door de initiatiefnemers voor het nieuwe gezondheidscentrum, om de wijkbewoners van de plannen op de hoogte te brengen en hen in de gelegenheid te stellen daarop te reageren.

Cookieinstellingen