Kan moordverdachte zaak Andy de Heus worden uitgeleverd?

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ron S., hoofdverdachte in de zaak Andy de Heus, kan volgens de Duitse hoofdofficier van justitie van het parket in Bochum, Duitsland, direct aan Nederland worden uitgeleverd.

Dat meldt Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Volgens het Openbaar Ministerie in Limburg zou S., die momenteel een straf uitzit in Duitsland wegens een drugsdelict, nog niet uitgeleverd kunnen worden omdat hij ook nog verdachte is in een andere moordzaak in Duitsland. Dat onderzoek zou echter muurvast zitten. Daarom zou S. volgens justitie in Bochum wel direct kunnen worden uitgeleverd.

De 49-jarige Sittardenaar wordt verdacht van de moord op Andy de Heus. De Heus verdween in december 2012 spoorloos. Eind 2015 werd het onderzoek heropend, nadat er nieuwe aanwijzingen waren gevonden. Morgen precies een jaar geleden werd het lichaam van de vermiste De Heus gevonden bij een visvijver bij Stevensweert.

S. kwam als verdachte in beeld omdat zijn GSM in de buurt was van die van De Heus op het moment dat zijn telefoon werd uitgezet. Hij heeft De Heus op de dag van diens verdwijning zo goed als zeker gezien.

Reacties