Warm welkom voor Jochem Erens op Kloosterplein

Familie van Jo Erens en rechts Coen Eggen, zoon van de beeldhouwer Gène Eggen
Familie van Jo Erens en rechts Coen Eggen, zoon van de beeldhouwer Gène Eggen
Foto: SGN

Zaterdagochtend werd de verplaatsing van het standbeeld van Jo Erens van het plantsoen aan het Tempelplein naar het Kloosterplein in Sittard officieel beklonken.

Jochem Erens werd er welkom geheten door Leon Vleugels, de initiatiefnemer voor de verplaatsing van het beeld. “Er is geen betere plek denkbaar voor dit beeld, in het hart van de stad en omringd door zoveel muziek, dan hier op het Kloosterplein”, zei hij.

Jochem Erens
Bloemetje van initiatiefnemer voor de verplaatsing van het beeld Leon Vleugels voor mevrouw Gijsen-Voestermans, een nicht van Jo Erens.

Jacques Pfennings, voorzitter van De Mander, de culturele vereniging die in 1981 initiatiefneemster was voor het monument voor de geliefde zanger, schetste de ontstaansgeschiedenis rond het door Gène Eggen gemaakte basalten beeld. Coen Eggen, zoon van de maker van het beeld, gaf in zijn toespraak aan zeer gelukkig te zijn met de keuze voor het Kloosterplein als nieuwe, betere locatie voor het werk van zijn vader. Na een kort woord van dank van de kant van wethouder Lebens sprak mevrouw Gijsen-Vorstermans namens de familie Erens haar waardering uit voor de inspanningen die iedereen zich heeft getroost om het beeld van ome Jo – “we noemden hem nooit Jochem, maar altijd Jo” – deze mooie plek te geven.

De bijeenkomst werd uiteraard opgeluisterd door een aantal muziekverenigingen die in het achter het beeld gelegen Jochem Erenshoes hun verenigingslokaal hebben. Leden van het Sittards Mannenkoor SI-TARD, het Petruskoor en de Marottekapel brachten uiteraard enkele liedjes van Jo Erens ten gehore. Het bekende lied “Zitterd allein” werd uit volle borst meegezongen.

“Nao Toon is noe ouch Jochem weier toes!”, sprak een oudere Sittardenaar tevreden.

Cookieinstellingen