Deelnemers carnavalsoptocht Sittard bekend

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op vrijdagavond voor carnaval is het in het bovenzaaltje van café Schtad Zitterd altijd een drukte van belang: dan komen de deelnemers aan de Sittardse carnavalsoptocht hun optochtnummer afhalen en leggen ze nog eens uit welk idee er achter hun deelname zit.

Vanmiddag heeft het Optoch Kommitee Zitterd (OKZ) de deelnemerslijst op internet gepubliceerd. Dit jaar trekken zo’n drieduizend optochtdeelnemers mee in de optocht, verdeeld over 13 muziekgezelschappen, 13 enkelingen, 18 koppeltjes, 13 kleine groepen, 14 middelgrote groepen, 5 grote groepen, 5 middelgrote carnavalswagens en 4 grote carnavalswagens. Daar komen dan nog een aantal groepen en wagens bij die niet meedingen naar de prijzen, zoals de openingswagen met prinsen en prinsessen uit de Sittardse wijken, een wagen uit Hasselt, de Prinsengarde, de wagen van de Marotte en natuurlijk als slotstuk de prinsenwagen met Marotteprins Bart II.

De opstelplaats is zoals de laatste jaren gebruikelijk het terrein van het voormalige Maaslandziekenhuis. De optocht vertrekt daar om 12:55 uur. Ruim voor de start van de optocht heeft het publiek daar een perfecte gelegenheid om alle meetrekkende wagens van alle kanten te bekijken.

Het optochtprogramma is online te bekijken op de mobiele website www.apptoch.nl: daar vindt u behalve tekst en uitleg over de optochtdeelnemers ook informatie over de route. Wie liever een papieren programma in handen heeft kan dat hier downloaden en afdrukken.

Let op: verkeershinder

Het OKZ waarschuwt optochtdeelnemers en toeschouwers die uit of via het Limbrichterveld over de Tunnelstraat naar het centrum van Sittard gaan rekening te houden met ernstige verkeershinder. Op de Tunnelstraat is momenteel namelijk slechts één rijstrook beschikbaar vanwege de aanleg van het Groene Net. Het verkeer wordt geregeld middels een verkeerslicht, maar moet rekening houden met vertraging. Automobilisten doen er dan ook verstandig aan om een andere route te kiezen!

 

Cookieinstellingen