Actie Schone Maas op zaterdag 1 april

Actie Schone Maas 2016
Actie Schone Maas 2016
Foto: GroenLinks

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks diende in juli 2015 een motie in waarin de gemeente Sittard-Geleen werd opgeroepen om zich actief aan te sluiten bij het project Schone Maas.

De motie werd aangenomen en het initiatief is door de gemeente goed opgepakt. Vorig jaar hebben meerdere verenigingen en groeperingen, waaronder GroenLinks, de handen uit de mouwen gestoken om de ‘plastic soup’ langs de Maasoevers in onze stad op te ruimen.

In enkele uren tijd werden vele zakken gevuld met op de oever aangetroffen plastic afval, waarmee werd voorkomen dat het plastic uiteindelijk in zee zou belanden.

Zaterdagochtend 1 april organiseert de gemeente voor verenigingen opnieuw een opruimactie op de Maasoevers. Net als vorig jaar doet ook GroenLinks weer graag mee.  Men neemt dan het gebied Koeweide bij Grevenbicht onder handen. Wie mee wil werken aan dit natuurvriendelijke initiatief kan zich tot 28 maart aanmelden door een bericht te sturen aan [email protected]. Op zaterdag 1 april wordt om 09:00 uur verzameld bij Ria Dielissen aan de Dijk nummer 24 in Grevenbicht.

Cookieinstellingen