Sloop deel Franse klooster is begonnen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op het terrein van het voormalige Maasland Ziekenhuis, voorheen De Goddelijke Voorzienigheid en ook bekend als het Franse klooster is de sloper begonnen met het slopen van het voormalige mortuarium.

Daarna gaat het oudste deel van het gebouw plat. Op die plek wordt een ondergrondse parkeergarage aangelegd voordat er wordt begonnen met de nieuwbouw van de te slopen vleugels, De kapel en het voorste gedeelte van het voormalige oude ziekenhuis worden grondig gerenoveerd.

De Chinese investeerder Yagui Chen gaat het voormalige Franse klooster in Sittard omvormen tot een Chinees cultureel centrum en gezondheidscentrum op basis van de Chinese gezondheidsleer.

In het complex moeten straks onder meer behandelingen volgens de Chinese geneesleer en fysiotherapie (met o.a. acupunctuur, kruidentherapie en massage) worden aangeboden en dat concept is nieuw en uniek voor Europa. Voor het verblijf van de gasten die daar voor een behandeling komen is een hotelcapaciteit met 100 kamers voorzien plus een restaurant en een thee-bar. Verder komt er een tentoonstellingsruimte voor keramiek en fotografie, Chinese kalligrafie en papierkunst.

Cookieinstellingen