MP Feesten Geleen durven stevig te vernieuwen

De MP Feesten in Geleen beleven op 23, 24 en 25 juni hun elfde editie. En dit jaar zijn er enkele in het oog springende veranderingen in de programmering doorgevoerd.

90’s MegaParty een blijvertje

Wat blijft is de 90’s MegaParty op zaterdagavond. Dit onderdeel trok de afgelopen vijf jaar steevast veel enthousiast publiek en zal ook dit jaar op de zaterdagavond in het feestpaviljoen terugkeren. De voorlopige line-up van deze feestavond speciaal voor de ‘oudere’ jongeren vanaf 21 jaar bestaat uit Flamman & Abraxas, Jeckyll & Hyde, 90’s Forever DJ Team en DJ Kicken. Meer namen volgen binnenkort. De entree voor de 90’s MegaParty bedraagt 14 euro.

Zaterdagmiddag aandacht voor de jeugd

Voorafgaand aan de 90’s MegaParty worden zaterdagmiddag tijdens de weekmarkt diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Dat gebeurt zowel op de markt zelf tussen de marktkramen als in het feestpaviljoen: er zijn onder meer games, (street)dance-acts, muziek, fietsdemo’s en spel-sporten. De entree is gratis.

Vrijdagavond: eerste MP Fissa

De programmering van de vrijdagavond is ditmaal volledig gericht op jongeren van 12 tot 21 jaar, een doelgroep die er wat evenementen betreft doorgaans bekaaid vanaf komt. Met MP Fissa willen de gemeente en de organisatie van de MP Feesten ook deze categorie een mooie avond met een niet te missen programma aanbieden.

MP Fissa

De programmering is mede in samenspraak met de doelgroep – middelbare scholieren uit de regio – tot stand gekomen en brengt met StukTV, rapper Boef, de Outsiders, aanstormend DJ-talent AK en Urban Dance Factory aansprekende optredens. De entree voor deze avond bedraagt 10 euro. De organisatie ziet overigens – net zoals dat ieder jaar gebeurt tijdens het Scholierencarnaval in SIttard – strikt toe op de veiligheid en op handhaving van het NIX18 beleid: geen alcohol voor bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar.

Jos Cremers, kartrekker van de MP Feesten over deze vernieuwing op de vrijdagavond: “De leeftijdsgroep van 12 tot 21 jaar krijgt met het vrijdagavondprogramma nu ook een plek binnen de MP Feesten. De reden dat er zo weinig activiteiten voor deze groep jongeren zijn is dat die activiteiten commercieel gezien niet aantrekkelijk zijn voor een organisatie die er geld aan moet verdienen om uit de kosten te komen. Daarom zijn we blij dat het nu met steun van de gemeente wel mogelijk wordt gemaakt om voor deze jongere inwoners van de gemeente een leuke feestavond te programmeren.”

Zondag: live cooking in plaats van brunch

Dan de zondag: de dag waarop traditioneel de MP-brunch en gezellig Limburgs muzikaal vermaak werd geboden, verandert compleet. Geen traditionele brunch meer, maar live cooking. En behalve enkele vaste onderdelen, zoals de bekendmaking van de winnaar van de fotowedstrijd ‘Gelaense Vaan 2016-2017’ en de uitreiking van de Kiwanis Award staan er ditmaal geheel ‘nieuwe’ zaken op het programma.

MP Feesten

MP Ronde van Geleen raast door de tent

Wat te denken van de terugkeer van de Ronde van Geleen, nu dus de MP Ronde van Geleen gedoopt? Met een jeugdkoers voor categorie 1 t/m 7, een dikke banden race en een KNWU-criterium voor Masters wordt de tent letterlijk op stelten gezet, want het feestpaviljoen maakt onderdeel uit van het parcours. Wat ze in Baardegem bij Aalst (België) kunnen – een wielerkoers waarbij de renners dwars door ’n staminee moeten fietsen – kunnen ze in de Waereldsjtad natuurlijk ook. Terwijl de renners hun rondjes over het parcours draaien wordt er in het paviljoen druk ‘live’ gekookt en zijn er op het podium optredens van volkszanger John de Bever, tonen kunstwielrijders hun kunnen, zijn er spinningwedstrijden voor middelbare scholieren uit de Westelijke Mijnstreek en zorgt de band Vegas voor muzikaal spektakel. En dat is nog niet alles, meer programma-onderdelen – en het uiteindelijke wielerparcours – worden binnenkort bekend gemaakt. De entree voor dit evenement is gratis.

Kortom: de organisatie van de MP Feesten durft te vernieuwen en stelt de feestgangers daarmee weer een daverend feestweekend in het vooruitzicht.

Cookieinstellingen