Vanavond slotavond jaarlijks Smartlappenfestival in Sittard

Dit weekend wordt in Sittard het bekende jaarlijkse Smartlappenfestival gehouden. Vrijdagavond waren er al diverse optredens van in Sittard inmiddels vertrouwde verschijningen.

Keessie, De Anitaas, De Corrinny’s, Sorry voor de Krekels en natuurlijk de lokale helden van De Schaamschotten zorgden in een vijftal kroegen voor een opperbeste stemming. Ook sommige restaurants namen ditmaal deel aan het festival. De gasten werden daarbij tijdens het diner op optredens van diverse artiesten getrakteerd.

Je wordt er vrolijk van, zingen over andermans ellende

Wat is er nou zo leuk aan smartlappen? “Je wordt er vrolijk van, zingen over andermans ellende,” zo zei een lid van het Amsterdams smartlappenkoor in een artikel in de Amsterdamse krant Het Parool onlangs. En gezien het plezier dat het publiek jaarlijks aan het festival beleeft heeft luisteren hetzelfde effect.

Smartlappenfestival

Zaterdagmiddag maakte een aantal rondtrekkende straatartiesten in de binnenstad bij het winkelend publiek en op de terrassen de emoties en de lach los met onvervalste tranentrekkers, bekende meezingers en originele acts. Vanavond gaat het Smartlappenfestival zijn tweede en laatste avond in. U kunt voor gratis toegankelijke optredens dan terecht in onderstaande kroegen. Meezingen is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd.

Programma zaterdag 1 april

Dwaas              Toos, Roos en Coos
't Duvelke         Het Gebroken Hartje
Ernesto's          De Triesto's
Tapperie De Gats   De Corrinny’s
De Hollande        Winnie
Café de Krök       Ruud Eikemans/Martin Gulpen
Kafee De Kup       Kobus Schemerlamp en de Gebakken Peren
Ich & Dich         De Schaamschotten
De Limbourg        De Anitaas + 't Trumke & 't Tröötje - 20:00 uur
Schtad Zitterd     Ernest

Aanvang 22:00 uur tenzij anders vermeld.

Het Smartlappenfestival Sittard wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Sittard-Geleen, Brand Bier Brouwerij, Centrummanagement Sittard en de deelnemende horecagelegenheden.

Met dank aan: Quant, Ontwerpburo Dorenda te Meij, ID Webstudio, Centerpoint Audio en de Sittardse Brandslang.  Organisatie: Jive Music Service.

Cookieinstellingen