Halve eeuw paasmarkt in Born

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De paasmarkt in Born beleeft dit jaar haar vijftigste editie. Paasmaandag (17 april) staat het centrum van Born weer in het teken van deze gezellige jaarmarkt. De jubileumeditie wordt om 10:00 uur feestelijk geopend door Schutterij St. Martinus.

Meer dan 200 kooplieden installeren hun kramen en verkoopwagens op de jaarmarkt in Born. Naast de vele marktkramen is dit jaar een bijzondere uilenshow te bewonderen op de paasmarkt. Ook is er een pop-up kinderboerderij. Hier zijn onder andere cavia’s, konijnen, dwergschaapjes, dwerggeitjes, ezels, pony’s en een mini alpaca te vinden. Ook Darteldome zorgt voor vertier voor de kinderen. Er is een minidisco, meeleeftheater en zijn er leuke prijzen te winnen bij diverse spellen. Bezoekers kunnen paasmaandag tot 17 uur struinen langs kraampjes met kleding, sieraden, antiek, boeken en verschillende accessoires.

Het Borner Paosj-sjpektakel

Naast de paasmarkt is er nog veel meer te beleven in het centrum van Born. Zaterdag 15 april opent het feestpaviljoen op de Borner Markt om 19.30 uur de deuren voor een optreden van Wir Sind Spitze. Tickets kosten 5 euro en zijn uitsluitend te koop aan de avondkassa. Ook tijdens de paasmarkt op maandag is het feestpaviljoen geopend. Vanaf 13 uur zijn er diverse muzikale optreden van onder meer Wahnsinn en Erwin Brepoels. Het feestpaviljoen is maandag 17 april gratis te bezoeken.

De paasmarkt in Born is één van de drie jaarmarkten in de gemeente Sittard-Geleen. In maart was er de St. Joep in Sittard en op zaterdag 1 juli vindt de Jaormert in Geleen plaats.

Cookieinstellingen