Praalwagens voor Oogstdankfeesten 2017 worden in Sittard gebouwd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De wagens van de Culturele Stoet, die tijdens de Oogstdankfeesten door Berg aan de Maas trekt, worden dit jaar gebouwd in de optochthal aan het Fischerpad in Sittard.

Een overeenkomst daartoe wordt door de Stichting Oogstdankfeesten Berg aan de Maas en het Sittardse Optochkommitee deze week ondertekend.

De Bergse stichting is al langere tijd op zoek naar een geschikte plek in het eigen dorp om de tien praalwagens voor de stoet te kunnen bouwen. Vorig jaar lukte dat niet en moest de stoet noodgedwongen worden afgeblazen. En dit jaar dreigde eenzelfde scenario, hetgeen de stichting ertoe aanzette om ook over de gemeentegrenzen op zoek te gaan naar een geschikte bouwlocatie.

Een mogelijke bouwlocatie werd gevonden in Sittard, nadat een Sittardse carnavalswagenbouwer het Optochkommitee op de noodkreet van de Bergenaren had gewezen. Die ging daarop met de stichting Oogstdankfeesten in gesprek.

Het nadeel van deze oplossing is dat de wagenbouwers een stukje verder moeten reizen voordat ze aan de slag kunnen en dat de praalwagens op de dag van de stoet van Sittard naar Berg aan de Maas moeten rijden.

De Oogstdankfeesten in Berg aan de Maas vinden dit jaar plaats van vrijdag 18 tot en met maandag 21 augustus. Het is de 71e keer dat de feesten worden gehouden. De culturele stoet wordt op zondag 20 augustus gehouden.

'

Reacties

article
101583
De wagens van de Culturele Stoet, die tijdens de Oogstdankfeesten door Berg aan de Maas
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20170413/praalwagens-oogstdankfeesten-2017-sittard/
2017-04-13T09:00:32+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/04/14143924/culturele-stoet-berg-aan-de-maas-praalwagen-oogstdank-koningin.jpg
Oogstdankfeesten 2017, praalwagens, Sittard
Nieuws