De Springplank en de Sjtadssjool beide ‘Gezonde School’

Dinsdag en woensdag ontvingen twee basisscholen in Sittard-Geleen een vignet ‘Gezonde School’: de Springplank in Geleen en de Sjtadssjool in Sittard.

Basisschool De Springplank in Geleen ontving dinsdag uit handen van provinciaal gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen en wethouder Leon Geilen het vignet Gezonde School voor het thema Welbevinden.

Woensdagochtend was de Sjtadssjool in Sittard aan de beurt. Voor De Sjtadssjool was het al het derde vignet dat de school in de wacht sleepte en daarmee is deze school onbetwist koploper in de gemeente. In 2015 verdiende de school al het vignet voor het thema Sport en bewegen en in 2016 werd daar het vignet voor het thema Welbevinden en sociale veiligheid aan toegevoegd. Woensdag kwam daar het vignet voor het thema Voeding bij. Het nieuwe vignet werd vandaag onthuld door wethouders Astrid Verblakt en Leon Geilen. De Sjtadssjool werkt momenteel aan een programma om nog een vierde vignet Gezonde School binnen te halen. Dat betreft het thema Relaties en seksualiteit.

De school volgt het beleid, de methodes en de activiteiten volgens het plan van de Gezonde School, waarmee men actief inzet op een gezonde leefstijl voor nu en later.

De Sjtadssjool vierde het derde vignet vandaag met een sponsorloop. Er is dan aandacht voor bewegen, gezonde voeding en leren omgaan met de omgeving en het verkeer. Daarnaast is het sociale aspect ook belangrijk. Er wordt dan ook samengewerkt in teams.

Cookieinstellingen