Vierde overval op videotheek Broadway – dader opgepakt

Broadway
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanavond heeft de politie in Sittard een man aangehouden die een overval pleegde op videotheek Broadway aan de Henric van Veldekestraat in Sittard.

Het was de vierde keer in vier maanden tijd dat de videotheek werd overvallen. Ditmaal kon de dader worden opgepakt. De verdachte zit vast voor onderzoek.

De videotheek werd eerder dit jaar ook op 12 januari en op 2 en 11 februari overvallen, vermoedelijk steeds door dezelfde dader. De overvallen zijn ook door het programma Opsporing Verzocht behandeld. Vanavond was het dus voor de vierde keer raak.

Rond 21:30 uur kwam de dader de videotheek binnen en bedreigde personeel met een nepwapen en een mes. Een personeelslid wist tijdens de overval via sms een familielid in kennis te stellen, dat vervolgens via 112 de politie inschakelde.

Omstanders hielden de deur van de videotheek aan de buitenkant dicht waardoor de dader niet wist te ontkomen. Hierdoor kon de man worden aangehouden. Bij de overval raakte niemand gewond.

De politie onderzoekt of dit dezelfde man is die de videotheek drie keer eerder heeft overvallen. Op dit moment is daar niet meer informatie over bekend.

Reacties