Burgercomité Stop Tihange uit de startblokken

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Na een succesvolle informatieavond, die begin april werd belegd in gemeenschapshuis De Baandert is in Sittard-Geleen een lokaal Burgercomité Stop Tihange gevormd.

Het comité bestaat uit 25 inwoners en weet zich verzekerd van de steun van zes politieke partijen uit Sittard-Geleen.

Doel van het Burgercomité Stop Tihange is om zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de gevaren van kernreactor Tihange 2 – ook wel bekend als de ‘scheurtjesreactor’ – niet ver over de grens in België. Het Burgercomité wil zoveel mogelijk inwoners van Sittard-Geleen activeren om op zondagmiddag 25 juni mee te doen aan de internationale mensenketting van Aken via Maastricht en Luik naar de kerncentrale bij Tihange. Daarvoor moeten tienduizenden mensen geactiveerd worden.

Om dat te bereiken wil het Burgercomité vanuit Sittard-Geleen een fietstocht met een picknick organiseren om naar de route te gaan waarlangs de mensenketting wordt opgesteld. Ook middels carpooling worden zo veel mogelijk mensen daarheen gebracht. Door het verspreiden van affiches en flyers wil het Burgercomité inwoners informeren en oproepen om zich bij deze protestactie aan te sluiten.

Iedereen die mee wil denken, mee wil organiseren of eigen ideeën met anderen wil delen is van harte welkom op de eerste bijeenkomst van het Burgercomité Stop Tihange op woensdagavond 17 mei om 20:00 uur in Café Bloem op de Markt 30 in Sittard.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Muijtjens via 0623559780.

Cookieinstellingen