Politie onderzoekt link drugslab met jihadisten

Foto: © Anke Hendrix

Het begin april in Brunssum ontdekte drugslaboratorium maakte pillen die mogelijk bestemd waren voor jihadisten in het Midden-Oosten.

Dat blijkt uit een bericht op politie.nl. De in het lab aangetroffen pillen bevatten amfetamine en cafeïne, stoffen die bekend staan als pepmiddel en die je niet in een party-drug verwacht.

Op woensdag 5 april deed de politie na recherche-onderzoek een inval bij een schuur aan de Titus Brandsmastraat in Brunssum. Daar trof men ongeveer 20 kilo MDMA en ongeveer 60 kilo amfetamine aan. Ook werden labonderdelen (ketels) aangetroffen om een compleet lab op te zetten. Bij een naastgelegen woning werd huiszoeking gedaan en zijn drie vuurwapens aangetroffen. Naast de verdovende middelen, de tabletteermachine en de vuurwapens werden twee auto’s in beslag genomen.

Aanhoudingen en zoektocht naar twee mannen

De bewoner van de naastgelegen woning is op 11 april aangehouden. Het gaat hier om een 40-jarige man. Zijn vriendin, 39-jaar uit Brunssum, is op maandag 8 mei aangehouden. Onderzoek heeft uitgewezen dat vlak voor de politie-inval twee mannen zijn gevlucht. Hiervoor is destijds een burgernetbericht naar buiten gebracht. De recherche is nog druk bezig de twee gevluchte mannen te achterhalen en hoort hiervoor verschillende getuigen.

Captagon

In de schuur werd een grote hoeveelheid pillen aangetroffen met het captagonlogo. Na NFI onderzoek bleek in deze de pil de bestanddelen amfetamine en cafeïne te zitten. Het is bekend dat dit soort pillen in het Midden-Oosten gebruikt wordt als pepmiddel. De politie onderzoekt of de in Brunssum gemaakte drugs voor het Midden-Oosten bestemd waren.

Foto: politie.nl

Cookieinstellingen