Taxus voor Hoop: Sittard-Geleen zamelt weer taxussnoeisel in

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanaf 15 juni kunnen inwoners en bedrijven weer taxussnoeisel inleveren bij de gemeente Sittard-Geleen. Het snoeisel wordt door de stichting Taxus voor Hoop gebruikt in de strijd tegen kanker.

“Onze inwoners hebben de afgelopen jaren een geweldige bijdrage geleverd aan deze actie. We hopen nu ook weer op hun steun”, geeft wethouder Leon Geilen (leefomgeving) aan.

Taxus bevat de stof baccatine, de basisgrondstof voor chemotherapie. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie.  Per kubieke meter ingezameld snoeisel doneert Taxus voor Hoop een bedrag dat de gemeente mag geven aan een kanker gerelateerde organisatie. De opbrengst wordt net als vorig jaar verdeeld onder het Toon Hermans Huis in Sittard en Hospice Bronnerhof in Born.

Niet al het snoeiafval is geschikt. Alleen het éénjarig snoeisel (takken tot 30 centimeter lang en 1 centimeter dik) bevat de waardevolle stof baccatine. Hoe zuiverder het snoeisel, hoe hoger het rendement. Het advies is dan ook om een doek of zeil op de grond te leggen om het snoeiafval op te vangen. Zo blijft het snoeiafval zuiver en wordt voorkomen dat het taxussnoeisel zich mengt met aarde, gras of ander groen.

Particulieren en bedrijven kunnen het taxussnoeisel tot 31 augustus elke werkdag vanaf 08:00 uur tot 16:00 uur gratis inleveren bij de gemeentelijke werkplaatsen op de volgende adressen:

  • Industriestraat 4 in Sittard
  • Jubileumplein 11 in Geleen
  • Florianstraat 5 in Born

Meer informatie over taxusdonatie is te vinden op www.taxusvoorhoop.nl.

Cookieinstellingen