‘Crossing Borders’ – Euregionale samenwerking op het gebied van kunst en cultuur

Foto: Quartier Geleen

Van 1 juli tot en met 29 juli 2017 exposeren twee Akense kunstenaars hun werk in Quartier Geleen: beelden van Ulf Hegewald en schilderijen van Ralf Wierzbowski.

Crossing borders is een Euregionale samenwerking op het gebied van kunst en cultuur. Met dit concept zorgt Quartier Geleen ervoor dat kunstenaars uit de Euregio een kans krijgen om in een buurland een expositie op te zetten en brengen we kunstenaars uit onze regio onder de aandacht van dit buurland.

Om dit te realiseren wordt een curator uit een andere stad benaderd. Deze curator wordt gevraagd om als gastcurator een expositie op te zetten in Quartier Geleen met kunstenaars uit zijn/haar regio. Kunstenaars die hiervoor gevraagd worden zijn geselecteerd door de gastcurator. Het zijn kunstenaars waarvan de gastcurator vindt dat deze een steuntje in de rug verdienen. Het zijn talentvolle kunstenaars uit de regio van de gastcurator.

Daarnaast worden talentvolle kunstenaars uit onze regio onder de aandacht van de gastcurator gebracht om hen een kans te geven in diens regio.

De eerste expositie wordt gehouden in de maand juli 2017 en is een expositie in samenwerking met Prof. Dr. Wolfgang Becker uit Aken. De heer Becker is kunsthistoricus en voormalig directeur van het Ludwig Forum voor internationale kunst in Aken. Na zijn pensionering is de heer Becker vol enthousiasme blijven werken als kunstcriticus en organisator in de stad Aken (Kunstwechsel Aachen). Deze samenwerking is uniek.

Opening zaterdag 1 juli om 16:00 uur. Preview op uitnodiging op donderdag 29 juni om 12:00 uur.
Wolfgang Becker, curator uit Aken, zal vertellen over de kunstwerken; Kim Pennings-Meijer, organisator Quartier Geleen, zal de gasten begroeten.

Quartier Geleen, Markt 98, Geleen.
Openingstijden: Donderdag tot en met zaterdag van 12:00-16:00 uur en op afspraak.

Cookieinstellingen