Club Wo-Van benoemt Lejao Beursgens tot beschermheer

Zondagmiddag 9 juli 2017 werd de heer Lejao Beursgens geïnstalleerd als beschermheer van Club Wo-Van.

Daartoe ontving hij tijdens een feestelijke middag in verenigingslokaal café ’t Sjterfhoes uit handen van Maurice Lejeune, voorzitter van Club Wo-Van, de bijbehorende oorkonde. Vervolgens kon hij in zijn nieuwe hoedanigheid meteen aan de slag en onthulde hij een portrettenserie van de leden van Club Wo-Van van het eerste uur. Daarop staan 20 leden die in de periode 1921-1932 lid waren van deze herenclub. Tenslotte kreeg Thei Bormans door hem de robijnen verenigingsspeld opgespeld vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap van Club Wo-Van.

Lejao Beursgens heeft van oudsher een hechte band met deze vereniging. Zijn vader Jos en zijn beide ooms Louis en Jan waren lid van Wo-Van. Zijn grootvader, Lei Beursgens, was betrokken bij de oprichting van Club Wo-Van in 1921. Gezien zijn banden met de vereniging en omdat Lejao de vereniging en het gehele Sittardse verenigingsleven een warm hart toedraagt, vindt club Wovan dat hem deze eervolle rol op het lijf geschreven is.

Club Wo-Van telt momenteel 18 leden en speelt het hele jaar een actieve rol in de Sittardse gemeenschap. De vereniging is niet meer weg te denken uit het Sittardse verenigingsleven. De leden zijn altijd present in de grote carnavalsoptocht, bij de regeling van de kinderoptocht, de twee processies, het oktoberfeest, het Alternatief Sjöttefees en vele andere activiteiten. Ook bieden zij met regelmaat een helpende hand bij andere Sittardse verenigingen.

Cookieinstellingen