Hotel Merici vanaf 28 juli weer up & running

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Goed nieuws voor het centrum van Sittard: het op 6 juni failliet verklaarde 4-sterrenhotel Merici in het monumentale Kloosterkwartier van Sittard heropent op vrijdag 28 juli haar deuren.

Dat liet een opgeluchte Jean-Paul Hameleers, die het hotel samen met zijn echtgenote Jolanda sinds de opening in 2012 exploiteerde, vandaag weten. Het hotel is gekocht door een Belgische beleggingsmaatschappij. De nieuwe eigenaar heeft Hameleers gevraagd de exploitatie voort te zetten.

Het faillissement was overigens niet te wijten aan een slechte kamerbezetting, want die was dik in orde. Het waren vooral de hoge huurlasten die een rendabele exploitatie in de weg stonden. Die lasten worden nu een stuk lager.

De nieuwe eigenaar heeft verder besloten om nu ook de Jezuïetenvleugel van het Kloosterkwartier bij het hotel te trekken. Daarin worden 40 nieuwe hotelkamers gerealiseerd. Verder wordt ook de fraaie gewelvenkelder onder het hotel bij de exploitatie betrokken. De kelder, die deels uitkijkt op de stadsgracht langs de Dominicanenwal en de Ursulinentuin, wordt verbouwd tot een sfeervol restaurant. Deze uitbreidingen moeten eind 2018 klaar zijn.

Cookieinstellingen