Extra korting voor treinreis buiten hyperspits

Foto: CC0

In de herfst houdt NS een proef waarbij reizigers met een Altijd Voordeel-abonnement ook aan de randen van de ochtendspits met 40 procent korting kunnen reizen.

Ongeveer 21.000 reizigers hebben een Altijd Voordeel-abonnement. Normaliter geeft NS alleen 40 procent korting voor reizen die vóór 06:30 uur en na 09:30 uur beginnen. De tijdsspanne waarbinnen geen korting wordt verleend wordt tijdens de drie proefmaanden – september, oktober en november – verkleind naar van 07:30 tot 08:30 uur. De Nederlandse Spoorwegen hopen daarmee te bereiken dat een deel van de mensen die normaliter in de ochtend tijdens de hyperspits reizen – van 07:30 tot 08:30 uur – voortaan een trein eerder of een trein later zal nemen om zo de drukke hyperspits te mijden en te profiteren van de korting.

Roger van Boxtel, president-directeur NS: “Hiermee wordt het voor reizigers interessant om een trein eerder of later te nemen en de drukke hyperspits te mijden.” Hij stelt: “We willen weten of, naast de aanschaf van extra treinen, andere tarieven iets kunnen doen tegen de drukke spits. Daarom kiezen we ervoor om te onderzoeken of extra kortingstarieven werken.”

Cookieinstellingen