Oktober: Maand van de Geschiedenis

Foto: Sittard-Geleen.nieuw.nl

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. In oktober 2017 spoelen we de tijd terug rondom het thema Geluk.

Duizenden culturele organisaties brengen tijdens de Maand van de Geschiedenis ‘geluk’ onder de aandacht

Van gelukszoekers tot weldoeners en van Fortuna tot vrijheid. Geluk lonkt, doet dromen en harder werken. Een maand lang brengt de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met duizenden culturele organisaties geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober organiseert De Domijnen een speciaal programma rondom Geluk, het thema van 2017. Er zijn diverse lezingen en workshops. En in het Archief zijn bijzondere objecten te zien zoals het manuscript van Dagboek van een Herdershond en de geboorteakte van Toon Hermans. Er is een fietstocht langs vindplaatsen van bandkeramiek, een wandeling met de izi travel app en een audiotour om het verhaal achter een tas van het project Vooruit, naar buiten! te ontdekken. Toneelgroep Maastricht brengt Brieven uit Genua over de zoektocht van Ilja Pfeijffers naar geluk. We nemen afscheid van het gebouw Museum Historie en Archeologie en kijken vooruit naar het nieuwe Erfgoedcentrum na de verbouwing. Het Filmhuis heeft films met historische onderwerpen zoals HhhH naar het boek van Laurant Binet en de Franse Zonnekoning Louis XIV.

Op www.dedomijnen.nl/extra vindt u aanvullende informatie over alle activiteiten tijdens een maand Geluk in onze Geschiedenis. De Maand van de Geschiedenis: ontdek gisteren om vandaag beter te begrijpen.

Bekijk het complete landelijke programma op www.maandvandegeschiedenis.nl.

Cookieinstellingen