Reconstructie vanwege dood taxichauffeur

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Onder leiding van het Openbaar Ministerie vindt op dinsdagmorgen 26 september een reconstructie plaats in Spaubeek.

Een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt er van verdacht dat hij op 7 mei 2017 een 24-jarige taxichauffeur uit Maastricht om het leven heeft gebracht.

Het lichaam van de taxichauffeur werd op 7 mei van dit jaar gevonden in een bos, vlak over de Duitse grens bij Susteren. De taxi van het slachtoffer werd later aangetroffen op de A12 bij Zevenhuizen. Daar werd ook de verdachte aangetroffen. In de taxi werden bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen. De verdachte zou door de taxichauffeur zijn opgehaald in Spaubeek.

Tijdens de pro forma zitting van vrijdag 4 augustus 2017 is besloten om een reconstructie uit te voeren omdat nader onderzoek nodig is naar wat er precies is gebeurd. De verdachte zal aan deze reconstructie meewerken. De reconstructie wordt uitgevoerd door het Landelijk Video Reconstructie Team.

De reconstructie vindt plaats op de openbare weg in Spaubeek. Een deel van de weg zal afgezet worden, waardoor men overlast kan ondervinden. De reconstructie is niet toegankelijk voor pers of publiek.

De resultaten van de reconstructie worden onderdeel van het strafdossier en komen aan de orde bij de verdere behandeling van de strafzaak. Een volgende zitting staat gepland voor vrijdag 20 oktober. De zaak is dan nog niet gereed voor inhoudelijke behandeling.

Reacties