Dag van de vrijmetselarij op zaterdag 7 oktober

Foto: La Lune

Op zaterdag 7 oktober wordt de Dag van de Vrijmetselarij gehouden. Diverse Vrijmetselaarsloges in het land houden dan kennismakingsbijeenkomsten.

Iedereen is dan welkom om zich te laten informeren over wat Vrijmetselarij nu eigenlijk inhoudt. Dat kan zaterdag ook in Sittard-Geleen bij Vrijmetselaarsloge La Lune, van 11:00 tot 16:00 uur bij Café Schtad Zitterd aan de Markt in Sittard.

Op de website van de loge vindt u alvast wat voorbereidende tekst en uitleg over vrijmetselarij.

“Vrijmetselarij is een broederschap van mannen die hun leven geestelijk willen verrijken tot nut van zichzelf en de samenleving. Vrijmetselarij is een methode van denken en doen met als doel een bewuster levend mens te worden. De vrijmetselaar gaat daarbij uit van het vaste vertrouwen in een alles voortstuwende kracht. Hij noemt deze kracht: De Opperbouwmeester des Heelals.”

Daarbij onderscheidt de Vrijmetselarij zich van andere geestelijke of maatschappelijke stromingen in haar werkwijze en vooral de daarbij horende ritualen en symbolen. De vrijmetselarij is een leerschool tot het zelfstandig zoeken naar waarheid, zonder opgelegde dwang. De vrijmetselaar verwerpt dogmatische en totalitaire opvattingen. Hij zoekt wat mensen samenbrengt en neemt weg wat hen verdeelt.

Meer informatie

Cookieinstellingen