Vragen over mogelijke verplaatsing jeugdafdeling Fortuna Sittard

Foto: CC0 Public Domain via Pixabay

CDA-raadslid Wil Krekels stelt vooruitlopend op een mogelijke verplaatsing van de jeugdafdeling van Fortuna Sittard van Sportplaza ’t Anker naar een andere plek binnen de gemeente vragen aan het College van B&W.

Allereerst wil hij weten of er inderdaad srprake is van een mogelijke verplaatsing van de jeugdafdeling van Fortuna Sittard en of dat te maken heeft met de slechte kwaliteit van de velden bij ’t Anker. Ook wil hij weten wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud van die velden, welke investeringen zijn gedaan om Sportplaza ’t Anker te laten voldoen aan de wensen van Fortuna Sittard en onder welke voorwaarden dat is gebeurd.

Het CDA wil verder weten wat een eventueel vertrek van de club betekent voor Sportplaza ’t Anker en HBC’09 en of de Gemeente dan wel de Sportstichting daarbij worden betrokken.

Tenslotte breekt Krekels een lans voor Sporting Sittard ’13, waar de Fortuna Jeugd in het verleden een tijd lang naar wederzijdse tevredenheid gebruik mocht maken van de faciliteiten. Daarbij was ook sprake van een goede wisselwerking met (de gebruikers van) het Boss-park. Mocht het inderdaad zo zijn dat de jeugdafdeling van Fortuna Sittard naar een andere locatie vertrekt, dan ziet Krekels een verhuizing naar het complex van Sporting Sittard ’13 als een win-win situatie.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen