Noteer 15 december alvast in uw agenda: kerstmarkt Broekstraat

Foto: Harry Heldens

Na het enorme succes van vorig jaar vindt dit jaar in en rond de historische Broekstraat en een deel van het stadspark bij Leyenbroek weer een gezellige kerstmarkt plaats.

Deze sfeervol verlichte markt wordt gehouden op vrijdagavond 15 december (van 17:00 tot 21:00 uur) en wordt georganiseerd door buurtvereniging de Brouksjtraot, fanfare St. Jan en scouting St. Jozef. Een unieke samenwerking van drie verenigingen uit de buurt Leyenbroek.

De verschillende häöfkes van de historische en monumentale boerderijen of woningen openen hun poorten en zijn feeëriek verlicht en aangekleed. Langs de hele route klinken sfeervolle kerstklanken.

Er valt van alles te zien en te beleven. In en rond de bekende kerststal kunt u genieten van optredens van het kerstensemble van fanfare St. Jan uit Leyenbroek en van de try-out van het nieuwe kerstprogramma van SteviEvents. Bij Kindertheater Kootje Spek worden kindervoorstellingen gegeven. Samen met MIK kinderopvang beelden kinderen een levende kerststal uit. Deelnemers van het activiteitencentrum van Pergamijn brengen een kerstverhaal ten tonele. Verder zorgen diverse lokale artiesten voor de muzikale omlijsting en bovendien kunt u op bezoek bij de Kerstman.

Verder staan er kramen door de hele straat en langs de vijver, het scouting gebouw tot aan de Vief Heringe toe treft u ook een aantal food & drink stands en trucks aan. Op de gezellige locatie bij de Vief Heringe kunt u ook weer genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Bij de selectie van de bijna 50 kraamhouders is gekeken naar exclusiviteit en vooral de verkoop van kerstgerelateerde spullen. Als bezoeker van deze gezellige kerstmarkt kunt u er dan ook uw eigen kerstspullen kopen, maar u vindt er ook leuke cadeaus om anderen mee te verrassen.

Bij enkele häöfkes kunt u genieten van diverse kerstlekkernijen zoals onder andere wafels en glühwein. Verder bieden een aantal lokale ondernemers hun specialiteiten aan. Langs de route treft u onder andere restaurant Danas, Smaakversterkers, wafeltruck Stroopz en bierbrouwerij Ambras aan.

» Kerstmarkt Broekstraat

Reacties