Opbrengst Limburgs Streekdiner volledig naar Voedselbank Limburg-Zuid

Foto: CC0 via Pixabay

Tot nu toe heeft La Saison Culinaire meer dan 250 evenementen opgeleverd waarbij het streekgerecht, streekproduct of de Limburgse wijn centraal staat.

Het seizoen wordt op 20 november afgesloten met een liefdadigheidsdiner voor de Voedselbank Limburg-Zuid. Vijf topchefs koken even zoveel gangen voor iedereen die maar wil aanschuiven aan de grote tafels in de Hotelmanagement School Maastricht. Het diner start om 18:00 uur met een ontvangst. Aanschuiven kost 75 euro per couvert. En dankzij de belangeloze medewerking van vele partijen is de opbrengst 100% voor de Voedselbank.

Iedereen doet mee

Het Limburgse streekgerechtendiner wordt bereid door de vijf chefs van: Château Neercanne (Hans Snijders), Tout à Fait (Bart Ausems), de Gerardushoeve (Joachim Müller), Café Sjiek (Robin Berben) en Supperclub Compassion (Léon Aarts). De ingrediënten zijn gratis ter beschikking gesteld door o.a. Bakkerij Vangronsveld (Bilzen), Brand Bier (Wijlre), Langoed Overst (Voerendaal), Makro (Nuth) en WML (Maastricht). Door deze bereidwillige medewerking is de opbrengst 100% voor de voedselbank. Voor elke 75 euro wordt een voedselpakket gekocht met daarin vooral lang houdbare spullen zoals pasta, rijst en conserven.

De avond wordt muzikaal opgeluisterd door Ivo van der Bijl en Ivo Rosbeek. Daarnaast ondersteunen de Talenten van Talentino zowel de keuken als de bediening. Tickets kunnen digitaal aangeschaft worden via het systeem van Compo Ticketing uit Margraten. U bestelt uw tickets via: www.lasaisonculinaire.nl/nl/event/charity-diner.

Platform

www.lasaisonculinaire.nl is hét marketingplatform in de Euregio waarop de consument alles vindt over lokale/regionale activiteiten waarbij het streekproduct, -gerecht en/of Limburgse wijn centraal staat. De gelijknamige stichting werkt daarbij samen met de VVV Zuid-Limburg, Maastricht Marketing, de Limburgse wijnboeren, de hotels in Maastricht en het Heuvelland, Met Fruit Erop Uit, de gemeenten Eijsden-Margraten, Kerkrade en Maastricht en tal van streekproducenten in de Euregio Maas-Rijn.

Reacties

article
117830
Tot nu toe heeft La Saison Culinaire meer dan 250 evenementen opgeleverd waarbij het streekgerecht,
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20171106/opbrengst-limburgs-streekdiner-voedselbank/
2017-11-06T13:13:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/11/06111400/chef-480955_1280-saison-culinaire.jpg
Nieuws