Open dagen activiteitencentra Pergamijn Sittard gezellig druk

Foto: Pergamijn

Afgelopen week zetten activiteitencentra Limbrichterweg en Sterrekroos van Pergamijn in Sittard de deuren open.

Tientallen bezoekers kwamen tijdens de open dag een kijkje nemen op deze locaties van Pergamijn. Ze kregen een goed beeld van de uiteenlopende werkzaamheden en maakten kennis met cliënten en medewerkers.

Bij de activiteitencentra Limbrichterweg en Sterrekroos werken mensen met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding van zorgprofessionals en vrijwilligers verrichten ze hier werkzaamheden die passen bij hun persoonlijke ondersteuningsvraag.

Meedoen

“Veel bezoekers kenden ons activiteitencentrum wel, maar wisten niet precies wat cliënten hier doen”, vertelt Natasja Rond, cliëntbegeleider bij Limbrichterweg. “Dankzij de open dag hebben ze het werk van de cliënten met eigen ogen kunnen zien. Dat zijn creatieve activiteiten zoals schilderen, knutselen en handwerken. Maar ook industrieel montagewerk, computeractivitiveiten en keuken-/huishoudelijke werkzaamheden. Cliënten toonden vol trots waar ze mee bezig zijn, verkochten zelfgemaakte wijn- en cadeautssen en leidden zelf de bezoekers rond in hún activiteitencentrum.”

Unieke cadeaus

Ook de werkzaamheden van cliënten van activiteitencentrum Sterrekroos kregen veel aandacht. Rosalinde Hogenberg, cliëntbegeleider: “Cliënten maakten tijdens de open dag muziek voor en met de bezoekers. Daarnaast was er een beautylokaal waar cliënten de bezoekers in de watten legden en konden bezoekers diverse kunstartikelen bekijken en kopen.”

Meer informatie over Limbrichterweg, Sterrekroos en de overige de activiteitencentra en woningen van Pergamijn staat op www.pergamijnplaza.nl.

Cookieinstellingen