Voorzorg: parkeergarage en bibliotheek Ligne voorlopig gestut

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In de parkeergarage van Ligne en in de erboven gelegen bibliotheek zijn na onderzoek naar de veiligheid van de constructie uit voorzorg twee stutten geplaatst.

Nadat dit voorjaar een in aanbouw zijnde parkeergarage bij het vliegveld van Eindhoven instortte moet de veiligheid van gebouwen waarin een vergelijkbare constructie is toegepast worden onderzocht.

Dat geldt ook voor een aantal gebouwen in Sittard-Geleen waarin zogenaamde breedplaatvloeren zijn toegepast. Voor het onderzoek heeft de overheid een stappenplan opgesteld.

In Ligne zou bij de gestutte punten sprake zijn van een lichte overschrijding van een normwaarde. Volgens een woordvoerster van de gemeente vormen de nu geplaatste stutten een voorlopige maatregel. Verder onderzoek moet uitwijzen of er werkelijk sprake is van een zwakke plek die definitief stutten noodzakelijk maakt of dat de constructie veilig is en niet gestut hoeft te worden.

Bezoekers en personeel van het Ligne-complex maken zich niet druk over de aangebrachte stutten. Behalve Ligne worden ook de parkeergarage van Zuyderland ziekenhuis, de brandweerkazerne en scholengemeenschap Trevianum onderzocht.

Ligne

Cookieinstellingen