Ideeën gevraagd om kermis aantrekkelijker te maken

Najaarskermis Grevenbicht (foto gemaakt op zondagochtend)
Najaarskermis Grevenbicht (foto gemaakt op zondagochtend)
Foto: SGN

In de kleine kernen loopt de belangstelling voor de kermis de laatste jaren steeds meer terug. Dat leidt tot minder attracties en vervolgens weer tot nog minder bezoekers.

De animo bij kermisexploitanten om in de kleine kernen nog hun attracties op te stellen loopt terug met de bezoekersaantallen. De gemeente heeft met een aantal van hen afspraken gemaakt over het aanbod van attracties. Er worden middelen ingezet om in elk geval aan een minimale kwaliteit van aanbod te voldoen.

GOB en CDA vinden het bestaan van kermissen in de kleine kernen van belang. Het GOB heeft al voorgesteld om samen met de inwoners te kijken naar mogelijke alternatieven. Ook het CDA heeft vragen gesteld aan het College over de kermissen in de dorpen binnen de gemeente. Een delegatie van het CDA in Grevenbicht heeft met de Dorpsraad van Grevenbicht-Papenhoven-Schipperskerk overleg gevoerd over hoe de Pinksterkermis – die toch altijd een hoogtepunt in Grevenbicht was – weer aantrekkelijk gemaakt kan worden.

De Dorpsraad roept de inwoners op om plannen en ideeën voor de Pinksterkermis die rond 20 mei 2018 wordt gehouden door te geven aan [email protected].

Op dit moment staat de najaarskermis in Grevenbicht. Die was eigenlijk voorzien van 11 tot en met 14 november. De exploitant had zich echter in de datum vergist en daarom staat de kermis er een week later. Vandaag is de laatste dag van de kermis, morgen gaat de dinsdagmarkt op het Burgemeester Kotenplein in Grevenbicht dan ook gewoon door.

Cookieinstellingen