Ontdek de basisschool, ontdek het beroep van leerkracht!

Foto: HH

Op donderdag 30 november organiseren vijf basisscholen, samen met de Nieuwste Pabo (dNP), de basisschool-ontdekdag.

Scholen in Heel, Swalmen, Landgraaf, Sittard en Maastricht openen ’s middags hun deuren voor geïnteresseerde scholieren.

Gedurende deze ‘basisschool-ontdekdag’ maken zij kennis met leerkrachten van deze scholen, maar ook met studenten die daar op dit moment meedraaien.

De hele middag staat in het teken van het beroep leerkracht.

Opsnuiven onderwijscultuur

“We willen studenten laten proeven wat het beroep inhoudt en hen de onderwijscultuur als het ware laten opsnuiven”, aldus Paola Kerkhoffs, leerkracht aan de basisschool en mede- organisator van dit initiatief.

Vorig jaar november vond de eerste editie van de basisschool-ontdekdag plaats. De animo voor de tweede editie is vele malen grote dan afgelopen jaar. Marieke Opgenoorth van de Nieuwste Pabo: “Het basisonderwijs is natuurlijk veel in het nieuws geweest, onder andere door het lerarentekort. Ik denk dat scholieren nieuwsgierig zijn geworden naar dit beroep en de mogelijkheden er van. Het is dan ook verstandig om op deze manier een kijkje in de ‘onderwijskeuken’ te nemen en alle vragen te stellen die er leven.”

Samen opleiden, samen voorlichten

De schoolbesturen waar de Nieuwste Pabo nauw mee samenwerkt zijn enthousiast over dit gezamenlijke initiatief.

“We laten zien dat het opleiden van de toekomstig leerkracht niet alleen in de schoolbanken bij de pabo gebeurt”, zo vertelt Paola Kerkhoffs. “Al jaren leiden we, de Nieuwste Pabo en tien schoolbesturen uit Limburg, de studenten gezamenlijk op. Maar we gaan nu dus een stap verder. Ook het voorlichten over beroep en studie doen we gezamenlijk.”

Reacties

Cookieinstellingen