Protestmars tegen ABP-beleggingen in Engie/Electrabel (lees Tihange)

Foto: © Traumrune [CC BY-SA 3.0] via Wikimedia Commons

Op zaterdagmiddag 23 december neemt ook het Burgercomité Stop Tihange Westelijke Mijnstreek deel aan de protestmars vanuit het centrum van Heerlen naar het ABP-hoofdkantoor aldaar.

Nederlandse pensioenfondsen hebben een kwart miljard euro aan pensioengelden geïnvesteerd in de eigenaar van de overjarige kerncentrales van Tihange en Doel. Het ABP is daarvan de grootste met een belegd vermogen van 116 miljoen euro!

Stuur Tihange met pensioen!

De kernreactoren van Tihange zijn sterk verouderd en liggen regelmatig stil vanwege technische gebreken en storingen. En Tihange-2 bevat de beruchte reactor met haarscheurtjes. In juni van dit jaar betoogden ruim 50.000 bezorgde burgers uit de hele Euregio met de indrukwekkende #Mensenketting voor een snelle sluiting van de Belgische kerncentrales, te beginnen met Tihange-2.

Het Burgercomité stelt dat het ABP, door aandelen te hebben in de moedermaatschappij Engie/Electrabel, meehelpt om de centrales open te houden. “De druk op Engie/Electrabel om Tihange-2 snel te sluiten moet opgevoerd worden en een goed signaal zou zijn als de Nederlandse pensioenfondsen, waaronder het ABP, het geld terughalen uit de kerncentrales.”

Er zijn al gesprekken gevoerd met het ABP maar vooralsnog heeft dat niet geleid tot concrete stappen. Daarom willen SP, GroenLinks, PvdA, PvdD, WISE en de Vereniging Stop Tihange Limburg/Nederland de druk opvoeren met een protestmars. Deelnemers verzamelen zaterdagmiddag 23 december om 14:30 uur in het centrum van Heerlen om darvandaan samen in een grote protestmars op te trekken naar het ABP-gebouw.

Het Burgercomité Stop Tihange Westelijke Mijnstreek wil samen met deelnemers uit Sittard-Geleen en omgeving naar Heerlen reizen. Daartoe verzamelen zij zich om 13:45 uur op het NS station Sittard om met de Intercity van 13:56 uur naar Heerlen te reizen.

Cookieinstellingen