Höbste ’t al geheurd? Kwebbel en Sjnebbel groot succes!

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het Sittardse ‘damesduo’ Kwebbel (Cyrille Niel) en Sjnebbel (Sjef Schurgers) heeft afgelopen weekend een vier keer uitverkocht Forum doen schudden van het lachen.

Kwebbel en Sjnebbel zijn al vele decennia lang een begrip in Sittard. Door de jaren heen kropen steeds andere acteurs in de huid van deze dames.

Doorgaans brengt dit illustere Sittardse damesduo – beide dames zijn weduwe én elkaars schoonzuster – sketches tijdens bijvoorbeeld carnavalszittingen of andere feestelijke bijeenkomsten. De laatste jaren nemen Sjef Schurgers en Cyrille Niël deze rol regelmatig én met het nodige succes op zich. Nu maakten zij er onder regie van Nicole Schurgers voor het eerst een avondvullende two-(wo)men show van. Tot groot plezier van het aanwezige publiek en tot spijt van degenen die niet op tijd een kaartje wisten te bemachtigen.

Door de opzet – Kwebbel en Sjnebbel zaten op een klein podium midden in de zaal – kreeg het publiek het gevoel bij de twee dames in de huiskamer te zitten en als het ware deel van de voorstelling te zijn. De reacties op de avond op Facebook zijn lovend en de vraag wanneer er nog een voorstelling komt wordt dan ook vaak gesteld. “Die komt er niet,” zegt Sjef Schurgers desgevraagd. “Onze agenda’s zitten te vol. Maar ook wij hebben enorm genoten van de vier voorstellingen en we denken er hard over na om volgend jaar met een geheel nieuwe voorstelling te komen.”

Cookieinstellingen