Kamerleden CDA en VVD voor A76 als veiligste route carnavalswagens

... op naar Maasmechelen, via Maaseik ...
... op naar Maasmechelen, via Maaseik ...
Foto: Waageboewesj Buurt Sjteivig

De discussie over het gebruik van de autosnelweg A76 door carnavalswagens als kortste en veiligste verbinding tussen Stein en Maasmechelen is nog niet voorbij.

Kamerleden Maurits van Martels (CDA) en Remco Dijkstra (VVD) dringen er bij de minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur op aan carnavalswagens toestemming te geven om de A76 te gebruiken. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens de Wegenverkeerswet voldoen carnavalswagen niet aan de eisen om van de snelweg gebruik te mogen maken. In het verleden werd de oversteek via de A76 gedoogd, maar sinds enkele jaren zijn carnavalisten verplicht om via provinciale wegen naar Maasmechelen te rijden. Voor deelnemers uit Stein en omgeving betekent dit een reis van 40 kilometer heen en ’s avonds ook weer 40 kilometer terug. Een omleiding van in totaal 60 kilometer. Dat betekent naast een veel langere reistijd ook een grotere kans op ongelukken dan wanneer van de A76 gebruik gemaakt mag worden.

Burgemeester Marion Leurs-Mordang van Stein biedt vandaag in Den haag aan de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat een petitie aan.

Cookieinstellingen