HP roept laptops terug wegens brandgevaarlijke batterij

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Heeft u een HP-laptopcomputer of notebook? Check dan even of daar een mogelijk brandgevaarlijke batterij in zit. HP roept om die reden diverse modellen laptops terug om de batterij te kunnen vervangen.

De computerfabrikant heeft in samenwerking met verschillende regelgevende overheidsinstanties een wereldwijd vrijwillig veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging aangekondigd voor batterijen van bepaalde notebookcomputers en mobiele werkstations.

Deze batterijen kunnen oververhit raken en brand- en verbrandingsgevaar opleveren voor klanten. “Daarom is het extreem belangrijk om te controleren of uw batterij in aanmerking komt”, zo laat HP weten.

De terugroepactie betreft HP ProBook 64x (G2 en G3), HP ProBook 65x (G2 en G3), HP x360 310 G2, HP ENVY m6, HP Pavilion x360, HP 11 Notebookcomputers en HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3) mobiele werkstations. De apparaten zijn tussen december 2015 en december 2017 wereldwijd verkocht. De batterijen zijn verkocht als accessoires of geleverd als vervanging via HP of een door HP geautoriseerde serviceaanbieder.

Veel van deze batterijen zijn ingebouwd in het systeem, hetgeen betekent dat ze niet door de klant kunnen worden vervangen. HP biedt kosteloze vervanging van de batterij door een gecertificeerd technicus aan. HP biedt ook een BIOS-update die de batterij in de ‘Batterijveiligheidsmodus’ plaatst, zodat de notebook of het werkstation veilig zonder batterij kan worden gebruikt door de notebook of het werkstation aan een HP-voedingsadapter aan te sluiten. Batterijen die in aanmerking komen voor deze terugroepactie, moeten onmiddellijk in de ‘Batterijveiligheidsmodus’ worden geplaatst.

Om te controleren of uw HP-laptop of notebook voor de terugroepactie in aanmerking komt heeft HP een applicatie ontwikkeld waarmee men zelf kan vaststellen of de batterij veilig is of dat deze vervangen dient te worden.

» Check de batterij van uw HP

De volgende tabel bevat een lijst van HP-producten die in aanmerking komen voor deze terugroepactie. HP adviseert alle batterijen te valideren die zijn geleverd bij de notebook, aangeschaft als accessoire of als reserve, of aangeleverd als vervanging via HP of een geautoriseerde serviceaanbieder.

ProBook  HP Probook 640 G2  HP ProBook 640 G3
      HP ProBook 645 G2  HP ProBook 645 G3
      HP ProBook 650 G2  HP ProBook 650 G3
      HP ProBook 655 G2  HP ProBook 655 G3
ZBook   HP ZBook 17 G3    HP ZBook 17 G4
      HP ZBook Studio G3
x360    HP x360 310 G2
Pavilion  HP Pavilion x360
Envy    HP ENVY m6
11     HP 11 Notebook PC
Cookieinstellingen