Politie publiceert foto’s gestolen sieraden

Foto: © Anke Hendrix

De politie heeft bij een onderzoek naar een crimineel duo uit Rosmalen en ’s Hertogenbosch, dat zich bediende van babbeltrucs, meer dan honderd sieraden gevonden.

Vermoed wordt dat deze spullen van diefstal afkomstig zijn. Om ze aan de eigenaar terug te kunnen geven heeft de politie foto’s van de aangetroffen sieraden gepubliceerd op haar website.

De sieraden zijn op 13 december 2017 in beslag genomen in een woning in ’s Hertogenbosch. Het gaat hierbij onder andere om armbanden, broches, hangertjes, horloge, kettingen, oorbellen, ringen, en munten. Onderzoek naar deze sieraden heeft nog geen resultaat opgeleverd.

» bekijk de sieraden

De politie sluit niet uit dat het tweetal in Midden- en Zuid-Nederland betrokken is bij zo’n veertig diefstallen uit woningen. Hierbij hebben ze voor enkele honderdduizenden euro’s bij (hoog)bejaarden buit gemaakt. De slachtoffers of familieleden, die in dit onderzoek reeds aangifte hebben gedaan, worden door de politie rechtstreeks benaderd om te kijken of deze sieraden van hen afkomstig zijn.

Herkent u een of meer sieraden als de uw of heeft u een tip over deze zaak? Laat dat dan weten middels dit tipformulier.

Cookieinstellingen