Crowdfundingactie Kattencafé Bie Moes haalt gewenste 15 mille op

Foto:

Het door Marloes Heijnders (30) uit Berg aan de Maas en Eva Ramaekers (29) uit Sittard gedroomde kattencafé Bie Moes wordt werkelijkheid.

De twee kattenliefhebbers startten in januari met een crowdfundingsactie om 15.000 euro bijeen te brengen om in een leegstaand winkelpand aan de Limbrichterstraat in Sittard een kattencafé te vestigen. Het bedrag is – met dank aan 237 mensen die samen 15.080 euro inbrengen – inmiddels binnen, zodat binnenkort kan worden begonnen met een kleine verbouwing en de inrichting van de winkel. Die moet worden omgetoverd in een huiskamer waarin bezoekers en een zestal poezen uit het asiel zich op hun gemak zullen voelen.

Bezoekers die van katten houden kunnen er binnenkort genieten van een zelfgemaakt taartje, broodje of lekker soepje. Je kunt er ook een spelletje spelen, boeken lezen of gewoon rustig werken met een poezebeest op schoot. En er worden leuke peozenspulletjes te koop aangeboden.

Sociale onderneming

Met hun kattencafé willen Marloes en Eva naast een horecazaak ook een sociale onderneming zijn. Daarbij organiseren zij initiatieven voor ouderen, kinderen uit het speciaal onderwijs en mensen met een beperking. Want katten zijn namelijk niet alleen lief, schattig en zacht, ze kunnen ook bijdragen aan sociale contacten.

“Ouderen, vaak verblijvend in een zorginstelling, hebben niet altijd de mogelijkheid om een dier te houden. Nochtans is het spelen of knuffelen met een huisdier zoals een kat, zeer bevorderlijk voor de gemoedstoestand. We willen ertoe bijdragen dat ouderen zich minder eenzaam gaan voelen en hun levenservaring overdragen op de andere doelgroepen. Voor kinderen in het speciale onderwijs willen wij een toevluchtsoord zijn zodat zij een zinvolle vrijetijdsbesteding hebben. Mensen met een beperking willen we de mogelijkheid bieden om bij ons stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen.”

» Facebook
» Kattencafé Bie Moes

Cookieinstellingen